1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, Uzun Süre Kullanılmayan Gmail Hesapları Silinmeye Başladı! İşte Detaylar

Google, Uzun Süre Kullanılmayan Gmail Hesapları Silinmeye Başladı! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, uzun süre kullanılmayan Gmail hesaplarını silmeye başladı. Bu değişiklik, etkin olmayan kullanıcılarla ilgili Google’ın politikalarını yeniden düzenlemesinden kaynaklanıyor. Google, iki yıldan uzun bir süredir kullanılmayan tüm Gmail hesaplarını üç hafta içinde silecek. Ayrıca, yakın zamanda etkin olmayan Google Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar hesapları da içerikleriyle birlikte silinecek.

Google, etkin olmayan hesapların suçlular tarafından ele geçirilip kötü amaçlı içerikler için kullanılma riskini azaltmak amacıyla bu değişikliği uyguluyor. Hesabınızın silinmemesi için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. İlk olarak, iki yılda bir hesabınızdan e-posta göndererek hesabınızın aktif olduğunu göstermelisiniz. Ayrıca, Google hizmetlerini kullanarak da hesabınızın aktif olduğunu gösterebilirsiniz. Gmail, Google Fotoğraflar veya YouTube gibi platformlarda herhangi bir aktivite yapmak da hesabınızın güvenli kalmasına yardımcı olacaktır. Son olarak, Google Arama’yı kullanarak da hesabınızı aktif tutabilirsiniz.

Google tarafından mayıs ayında duyurulan silme işlemi, ücretsiz denemeler için oluşturulan ve daha sonra hiçbir şekilde kullanılmayan hesaplarla başladı. Eğer resimlerinizi Google Fotoğraflar hesabında saklıyorsanız, fotoğraflarınızın kalıcı olarak silinmemesi için hizmete ayrı olarak giriş yapmanız gerekecek. Ayrıca, Gmail hesapları aracılığıyla haber yayınları veya uygulamalar gibi hizmetlere aktif aboneliği olan kullanıcılar, bu silme işleminden etkilenmeyecekler.

Sonuç olarak, Google’ın etkin olmayan hesapları silme politikası çerçevesinde, uzun süre kullanılmayan Gmail ve diğer hesaplarının silinme riski bulunmaktadır. Bu durumdan etkilenmemek ve hesabınızın güvenliğini sağlamak için belirli aralıklarla hesabınızı kullanmalı ve Google servislerinde aktif olmalısınız. Ayrıca, Google Fotoğraflar gibi özel hizmetlerdeki verilerinizi korumak için de gerekli önlemleri almanız önemlidir. Bu sayede, hesabınızın silinmesini engelleyebilir ve verilerinizi güvence altına alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, Uzun Süre Kullanılmayan Gmail Hesapları Silinmeye Başladı! İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin