1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, Yapay Zekanın Gücünü Konuşturdu: Google I/O 2024’te Duyurulan Yenilikler!

Google, Yapay Zekanın Gücünü Konuşturdu: Google I/O 2024’te Duyurulan Yenilikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, yıllık geliştirici konferansı “Google I/O 2024″te, arama, fotoğraflar ve Android işletim sisteminin aralarında bulunduğu birçok alandaki yeni özelliklerini duyurdu. Şirket, sunumunda Google Arama, fotoğraflar ve Android işletim sisteminde yapılan iyileştirmelerden bahsetti. Şirketin en yeni ürünlerinden biri olan “Gemini 1.5 Pro” modelinde çeviri, kodlama ve akıl yürütme gibi temel kullanım durumları için bir dizi kalite iyileştirmesi yapıldığı belirtildi. Gemini serisinin diğer üyesi olan “Gemini 1.5 Flash” modeli ise daha dar veya yüksek frekanslı görevler için optimize edilmiş bir şekilde kullanıcılara sunuldu.

Etkinlikte aynı zamanda yüksek çözünürlüklü video oluşturmaya yönelik model Veo ve metinden görüntüye dönüştürme modeli Imagen 3 tanıtıldı. Bununla birlikte, “Ask Photos” özelliği ile Google Fotoğraflar hizmetini kullanan kullanıcılar, Gemini’ye belirli fotoğrafları göstermelerini söyleyebilecekler. Google, arama motorundaki kullanıcı deneyimini geliştirmek için yapay zeka destekli bir dizi özellik duyurdu. Şirket, arama sorgularına yanıt veren yapay zeka teknolojisini kullanarak, arama sonuçlarının kullanıcılar için daha anlamlı hale gelmesini amaçlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama sonuçlarında daha fazla bağlam ve bilgi bulabilecekler.

Google ayrıca, reklamlar, sponsorlu bağlantılar ve organik sonuçlara daha kolay erişim imkanı sunacak yeni bir arama deneyimi ortaya koydu. Artık Google Lens ile video çekerek arama yapmak mümkün olacak ve aynı zamanda seyahat veya yemek planı oluşturmak için arama sorguları kullanılabilecek. Şirket, Arama’nın kullanıcıların beyin fırtınası yapmasına ve keşfetmelerini kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir yapay zeka ile düzenlenmiş sonuç sayfası oluşturarak, kullanıcıların arama deneyimini zenginleştirmeyi hedefliyor. Sonuç olarak, Google, yapay zeka destekli yeni özelliklerle, Arama ve diğer hizmetlerinde kullanıcı deneyimini geliştirmek için adımlar atmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, Yapay Zekanın Gücünü Konuşturdu: Google I/O 2024’te Duyurulan Yenilikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin