1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Gözaltına alınan kaptanlarla ilgili uyuşturucu operasyonu sürüyor, 4 ton kokain ele geçirildi!

Gözaltına alınan kaptanlarla ilgili uyuşturucu operasyonu sürüyor, 4 ton kokain ele geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, 71 metrelik kargo gemisinin satın alınması ve kiralanmasıyla ilgili operasyon sonucunda 7 Türk, 2 Azerbaycan ve 1 Hollanda uyruklu toplam 10 kişi gözaltına alındı. Geminin armatörleri İlker K. ve Engin Ö., 2 yıl önce satın aldıkları gemiyi Palau bayrağıyla Kartal Limanı’ndan taşımacılık yapmak üzere kiralamaya karar verdiler. Azerbaycan vatandaşı kaptan Rovshan Mammadov, gemiyi kiralayarak Nijerya’dan yüklenen kireç taşlarını Sierra Leone’ye taşıyacaklarını söyleyerek 1.2 milyon dolara satın alma opsiyonu koşuluyla gemiyi kiraladı.

Armatörlerin şirketi ile Mammadov’un şirketi arasında temmuz ayında anlaşma imzalandı ve gemi Tanzanya bayrağı alarak Zeybe ismini Ras olarak değiştirdi. 38 ton yakıtla 19 Temmuz’da yola çıkan gemi, Fas’ın Kazablanka şehrine uğradıktan sonra Sierra Leone’ye ulaştı. Buradan Gine Bissau’ya geçen gemi, İskenderiye Limanı’na doğru yola çıktı. Ancak geminin yaptığı düzensiz manevralar ve ekonomik olmayan seyri, gemi trafik müfettişlerinin dikkatini çekti.

Geminin İspanya kıyıları yakınlarında uyuşturucu sevkiyatı yapacağı düşünülerek İspanya Polisi tarafından takibe alındı. Lizbon merkezli Uyuşturucu Kaçakçılığı Analiz ve Deniz Operasyonları Merkezi gemiyi takip ederken, İspanyol Narkotik Polisi geminin hareketlerini detaylı olarak inceledi. Analiz sonucunda ele geçirilen 4 ton kokainin Güney Amerika ülkelerinden “hayalet” gemiler aracılığıyla getirildiği ve Atlas Okyanusu’nda Gine ya da Moritanya açıklarında RAS gemisine aktarıldığı belirlendi. Uyuşturucunun Avrupa’ya sevk edildiği değerlendiriliyor.

Baskın sonucunda gemideki özel bölümlerde 4 ton kokain ele geçirildi ve geminin kaptanı Rovshan Mammadov ile diğer mürettebat üyeleri gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor ve olayla ilgili detaylı inceleme sürdürülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltına alınan kaptanlarla ilgili uyuşturucu operasyonu sürüyor, 4 ton kokain ele geçirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin