1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Güler Sabancı’ya Japonya’dan Özel Onur!

Güler Sabancı’ya Japonya’dan Özel Onur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya Hükümeti tarafından “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı” ile ödüllendirildi. Japon kültürünün Türkiye’de tanıtılması ve Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Güler Sabancı’ya “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı” verildi. Nişan töreni, Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirildi ve nişanı Güler Sabancı’ya Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko takdim etti.

Güler Sabancı, törende yaptığı konuşmada, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılının kutlandığı bu yıl içinde “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı” ile onurlandırılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Sabancı Ailesi ve Topluluğu için iki ülkeyi birbirine yaklaştıran her adımın önemli olduğunu vurgulayan Sabancı, amcaları Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı’nın Japon kültürüne ve disiplinine olan hayranlıklarını anlattı.

Japon kültüründen her zaman ilham aldığını belirten Sabancı, iş yaşamında Japon şirketleriyle çalışmanın kendisine kazandırdığı değerleri ve prensipleri paylaştı. Uzun yıllardır Japon şirketleriyle çalıştığını ve bu süreçte birbirine saygı, takım çalışması, kolektif karar alma ve sürekli iyileştirme felsefesini öğrendiğini ifade etti. Güçlü bağlarını sembolize eden nişanı kabul ettiğini dile getirdi.

Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko ise Güler Sabancı’nın Japon kültürüne ve Japonya-Türkiye ilişkilerine olan katkılarından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. İki ülkenin dostluk ilişkilerinin ilerlemesine katkı sağlayan Güler Sabancı’nın nişanının büyük önem taşıdığını belirtti. Japonya-Türkiye ilişkilerinin gelecekte de gelişerek devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Sonuç olarak, Güler Sabancı’nın Japonya Hükümeti tarafından “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı” ile ödüllendirilmesi, iki ülke arasındaki dostluğun ve işbirliğinin önemini vurgulayan bir adım oldu. Güler Sabancı’nın Japon kültürüne olan hayranlığı ve iş yaşamında edindiği deneyimler, bu ödülle taçlandırıldı ve Japonya-Türkiye ilişkilerine yeni bir ivme kazandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güler Sabancı’ya Japonya’dan Özel Onur!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin