1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Güler: Terör Örgütlerine Avrupa’dan Az Katılım Var

Güler: Terör Örgütlerine Avrupa’dan Az Katılım Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güler, terör örgütüne katılımların ciddi oranda azaldığı, gelirlerinin düştüğü ve lider kadrolara itibar edilmediği yönünde açıklamalarda bulundu. PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyinin kararlarına ve konuşmalarına sıkça yansıyan hususlara dikkat çeken Güler, terör örgütünün kaçamayacağı mutlak bir sonla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ülkemizin önünde 40 yıldır engel olan terör belasını bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Güler, Irak’ın kuzeyini teröristlerden arındırmak için gereken tedbirleri alacaklarını ifade etti. Güvenlik kilidini kapatmak ve terörle mücadele konusunda ortak hareket etmeye devam ettiklerini belirten Güler, Irak’ın PKK’ya karşı aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve terör örgütünün bir an önce yasaklı ilan edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Güler, Suriye rejimi ile yapılan görüşmelerin Astana’da dörtlü bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti. Suriye ile rasyonel bir zeminde yeni bir sürecin başlatılması temennisinde bulunan Güler, komşumuz Suriye ile normalleşme adımlarının atılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Körfez ülkeleri ile askeri işbirliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Güler, Körfez ülkeleri ile ikili ve askeri ilişkilerin güçlü olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Katar Silahlı Kuvvetleri’nin savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesine destek verdiklerini belirten Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Katar’da bulunduğunu ve bölgesel barışa katkı sağladıklarını ifade etti. Güler, Birleşik Arap Emirlikleri ile de askeri ve savunma sanayii iş birliği faaliyetlerinin ilerlemesi için bir yol haritası belirlendiğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güler: Terör Örgütlerine Avrupa’dan Az Katılım Var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin