1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Gülman Group, Konut ve Arsa Yatırımlarından Sonra Yenilenebilir Enerjiye Yöneldi!

Gülman Group, Konut ve Arsa Yatırımlarından Sonra Yenilenebilir Enerjiye Yöneldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülman Group, 1952 yılında Kemal Gülman tarafından kurulmuş bir şirkettir. Babası Kemal Gülman’dan 2013 yılında yönetimi devralan Polat Gülman, Gülman Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak göreve gelmiştir. Şirket, başlangıçta ticaret, ithalat ve ihracat gibi sektörlerde faaliyet gösterirken daha sonra arsa yatırımlarına yönelmiştir. Gülman Group, 80’li yıllarda arazi alım-satımı ve kat karşılığı proje geliştirme işine odaklanmıştır.

2019 yılında Gülman Group, yenilenebilir enerji sektörüne giriş yapmış ve 2020 itibarıyla hazır lisanssız GES tesisleri satın almaya başlamıştır. Şirket, güneş ve rüzgar enerjisi alanında büyümeyi hedeflemektedir. Ayrıca, 2022 yılında Gülman Ventures A.Ş.’yi kurarak girişim sermayesi alanında faaliyet göstermeye başlamıştır. Gülman, enerjiden elde edilen geliri girişim sermayesine yatırdıklarını belirtmektedir.

Gülman Group, Türkiye veya yurtdışı çıkışlı kurucuları Türk olan teknoloji şirketlerine yatırım yapmaktadır. Şirket, toplamda 230 şirkette dolaylı olarak yatırıma sahiptir. Ağırlıklı olarak oyun sektörüne yatırım yapan şirket, ayrıca fintek ve yazılım şirketlerine de yatırım yapmaktadır. Gülman Group’un fon büyüklüğü, başlangıç sermayesinin 10 milyon dolar olduğu belirtilmektedir.

Gülman Group, tarım sektöründe de faaliyet göstermektedir. Blueberry ekim işine yönelen şirket, yaklaşık 3 milyon metrekare alana 220 bin fidan blueberry ekmektedir. Blueberry ürünlerini İspanya’daki bir şirket aracılığıyla İngiltere’ye ihraç etmeyi planlamaktadır.

Enerji yatırımlarında hedefini 100 megavat olarak belirleyen Gülman Group, mevcut projelerini Antalya, Ankara, Muğla, Bodrum ve Isparta’da gerçekleştirmektedir. Ayrıca gayrimenkul alanında İzmir, Kocaeli, İstanbul, Muğla ve Çanakkale’de arsa bulunduran şirket, İzmir Mordoğan ve İstanbul Ispartakule’de konut projeleri üzerinde çalışmaktadır. Kocaeli’de ise lojistik depo yatırımları yapmaktadır.

Gülman Group, tüm bu yeni iş kollarıyla büyümeyi ve başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflemektedir. Polat Gülman, şirketin gelecekte de daha büyük yatırımlar yapmayı planladığını belirtmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gülman Group, Konut ve Arsa Yatırımlarından Sonra Yenilenebilir Enerjiye Yöneldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin