1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gümüşlük Sahilindeki İşgaller Protesto Edildi: Denize Erişim Hakkı Savunuldu!

Gümüşlük Sahilindeki İşgaller Protesto Edildi: Denize Erişim Hakkı Savunuldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gümüşlük sahilinde, halk plajının restoranlar ve oteller tarafından denize kadar işgal edildiği bir duruma karşı eylem yapan Özgür Kıyılar Bodrum Platformu, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Bodrum meclisi, Gümüşlük forumu, 2017 Yurttaş İnisiyatifi ve Mis Gibi Bir Bodrum üyelerinin de katılımıyla bir protesto düzenlendi. Eylemciler, işgal edilen alanların acilen boşaltılmasını talep ederken, “Denize erişim herkesin hakkıdır” ve “Kıyılar kimsenin malı değildir” gibi dövizler taşıdılar.

Bodrum’un Kumbahçe Kıyılar Halkındır Halkın Kalacak eylemi sırasında, plajda toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grup, restoran ve otellerin işgal ettiği sahilde sloganlar atmaya başladı. Ancak polis, gerekli izin alınmadığı gerekçesiyle yürüyüş yapmalarına engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Eylemciler, kıyıların halkın malı olduğunu vurgulayarak, işgallerin durdurulmasını talep ettiler.

Basın açıklamasında, kıyıların yandaş sermaye grupları tarafından işgal edildiğine dikkat çekilirken, Anayasa’nın kıyılarla ilgili kanununun uygulanması istendi. Eylemciler, halkın kıyılara eşit ve özgürce ulaşma hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını talep ederek, kanunun gereğinin yapılmasını istediler.

Eylemciler, sahilde yürüyüş yapmak isterken işgal edilen alanlar nedeniyle zorlandılar. Ancak yerli ve yabancı turistlerin alkışlarıyla destek gören eylemciler, mesajlarını açıkça dile getirmeyi başardılar. Bodrum’da yaşayanlar da işgallerin rant uğruna yapıldığını ve halkın denize erişim hakkının kısıtlandığını söyleyerek eylemi desteklediler.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından sahildeki bazı işletmelerin masa ve sandalyelerini topladığı görüldü. Eylem, bir forum düzenlenerek ve işgaller alkışlarla protesto edilerek sona erdi. Gelecek haftalarda benzer eylemlerin devam edeceği belirtilirken, halk kıyılarının işgal edilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gümüşlük Sahilindeki İşgaller Protesto Edildi: Denize Erişim Hakkı Savunuldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin