1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Güney Asya’da Şiddetli Yağışlar Felaketi! En Az 233 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Asya’da Şiddetli Yağışlar Felaketi! En Az 233 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Asya’da son bir ayda meydana gelen şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden olarak ülkelerde büyük can kayıplarına sebep oldu. Vietnam’da en az 233, Tayland’da en az 33 ve Myanmar’da en az 19 kişi hayatını kaybetti. Bu felaketler sonucunda yüzlerce kişi de yaralandı ve kayboldu. Arama kurtarma çalışmaları zorlu şartlar altında devam ediyor.

Vietnam, Tayland, Myanmar ve Laos gibi ülkelerde yaşanan sel felaketleri, Yagi Tayfunu’nun etkisiyle daha da karmaşık hale geldi. Sel suları altında kalan bölgelerde arama kurtarma ekipleri ve yardım ekipleri büyük bir özveriyle çalışıyor. Meteoroloji uzmanları, yağışların bölgede ay sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve vatandaşlardan gerekli önlemleri almalarını istiyor.

Vietnam, sel felaketinin en çok etkilediği ülke oldu. Yagi Tayfunu’nun neden olduğu yıkımda ölenlerin sayısı 233’e yükseldi ve halen kayıp olan 103 kişi bulunamadı. Bu durum karşısında ABD, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerden yardım desteği geldi. Güney Kore hükümeti 2 milyon dolar, Avustralya hükümeti 2 milyon dolar ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ise 1 milyon dolarlık insani yardım bağışında bulundu.

Myanmar’da da sel felaketi ciddi boyutlara ulaştı. 19 kişinin yaşamını yitirdiği rapor edildi ve 53 binden fazla aile tahliye edildi. Başkent Naypyidaw ve çevresinde birçok alan sular altında kaldı ve ulaşım aksamaları yaşandı. Tayland ve Myanmar arasındaki Mae Sae Nehri’nin taşması sonucunda sınır şehirlerinde su altında kaldı. Yardım ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tayland ise 33 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine Başbakan Paetongtarn Shinawatra liderliğinde acil önlemler alıyor. Hükümet, 7 bakanlıkla işbirliği içinde afet bölgelerinde tahliye ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan, su seviyesinin düşmesini beklemeden vatandaşları tahliye etmek ve gıda yardımı yapmak için acil durum çalışmalarını hızlandırdıklarını açıkladı.

Bu yaşanan felaketler Güney Asya’da büyük bir insani krize dönüşmüş durumda. Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Asya’da Şiddetli Yağışlar Felaketi! En Az 233 Kişi Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin