1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısından Orta Doğu İçin Acil Çağrı: Ateşkes ve İnsani Yardım Şart!

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısından Orta Doğu İçin Acil Çağrı: Ateşkes ve İnsani Yardım Şart!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Ortak Bildirisi’nde, Orta Doğu’da derhal ateşkesle tüm saldırılara son verilmesi ve insani yardım erişiminin sağlanması çağrısında bulunuldu. Bildiride ayrıca Orta Doğu’daki BM Şartı ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin ihlalleri şiddetle kınandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu üçüncü toplantısında, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisi ile bölgesel kalkınma konuları ele alındı. Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katıldı.

Güney Kafkasya’da karşılıklı yarar temelinde çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan platformun üçüncü toplantısında, kalıcı barış ve istikrarın tesisine ve bölgesel kalkınmaya ilişkin konular ele alındı. Toplantıda somut projeler aracılığıyla bölgesel işbirliğinin derinleştirilmesi üzerine fikir alışverişi yapıldı ve ortak bildiri kabul edildi. Bildiride, bölgesel ekonomik işbirliğinin ülkeler arası güven tesisi ile refah ve istikrara olan katkıları vurgulanarak, ulaştırma, iletişim, ticaret, enerji, yatırım ve bağlantısallık alanlarındaki işbirliği fırsatları değerlendirme konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Ayrıca bildiride, bölgede barışın ve istikrarın diyalog yoluyla sağlanmasının önemi vurgulandı. Toplantının ardından konuk bakanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Türkiye’nin Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla bölge ülkeleriyle çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Bu önemli toplantıya dikkat çeken bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. İstanbul’da düzenlenen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu üçüncü toplantısına ilişkin yapılan açıklamada, bölgesel sahiplenme anlayışıyla, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisine ve bölgesel kalkınmaya odaklanıldığı belirtildi. Platformun bu tür toplantılarla bölgesel işbirliğini güçlendirme çabalarının süreceği vurgulandı. Sonuç olarak, Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu’nun üçüncü toplantısında bölge ülkeleri arasında daha fazla işbirliği ve dayanışma sağlanması için atılan önemli adımların altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu Toplantısından Orta Doğu İçin Acil Çağrı: Ateşkes ve İnsani Yardım Şart!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin