1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Güneydoğu illerine sağanak uyarısı!

Güneydoğu illerine sağanak uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu haritasını yayımladı ve uyarılarda bulundu. Iğdır’ın güneyi, Muş, Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Iğdır’ın güneyi, Muş, Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurdun iç kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak ve öğleden sonra Akdeniz kıyılarına hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Ülke genelinde herhangi bir meteorolojik uyarı bulunmamaktadır.

Bölgelere göre hava durumu tahminleri şu şekildedir:

Edirne’nin hava durumu 21°C ile 39°C arasında olacak ve az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli de benzer şekilde az bulutlu ve açık havayla karşılaşacaklar.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki iller de az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Denizlerde fırtına beklenmiyor.

Doğu Anadolu bölgesinde ise, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu olacağı ve akşam saatlerinden sonra Van, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde de benzer şekilde hava durumu tahminleri ve rüzgar hızları belirtilmiştir. Van Gölü çevresinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak ve güneybatıdan hafif esen rüzgarlar beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güneydoğu illerine sağanak uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin