1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Güneydoğu’da Kırsal Bölgelerde Çıkan Yangınlar Sabotaj İhtimalini Gündeme Getirdi!

Güneydoğu’da Kırsal Bölgelerde Çıkan Yangınlar Sabotaj İhtimalini Gündeme Getirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu’da yüksek sıcaklıklar ile birlikte son 10 gün içinde yerleşim yerlerinde ve ekili tarlalarda çıkan yangınlar, sabotaj şüphelerini artırdı. Geçen yıl Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada 9 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Bu yıl ise Güneydoğu’da yaşanan yangınlar, aşiretler arasındaki husumetlerle bağlantılı olabileceği düşünüldü. Adli makamlar geniş çaplı soruşturma başlattı. Anız yangını olarak kaydedilen birçok arazinin, anlaşmazlıklardan kaynaklı bir şekilde ateşe verilmiş olabileceği değerlendirildi. Savcılık, yangınların nedenini belirlemek için jandarmaya talimat verdi.

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında bulunan Köksalan, Yazçiçeği, Yücebağ ve Yetkinler köylerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan arazi yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangına müdahale etmek isteyen köylülerden 5 kişi alevler arasında kalarak hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. UMKE, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilerek yangınla mücadele edildi.

Sabaha karşı kontrol altına alınan yangında binlerce dönüm arazi küle dönüşürken, sabotaj ihtimali üzerinde durulmaya başlandı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, aşırı sıcakların ve yağışların yangını körüklediğini belirtti. Otopsileri tamamlanan yangında hayatını kaybeden Şeyhmus ve Hasan Demir Yücebağ Köyü’nde defnedildi. Son 10 günde Diyarbakır ve çevresinde binlerce dönüm arazinin yangın nedeniyle yok olduğu ve milyonlarca liralık zarara sebep olduğu öğrenildi. Tarlalardaki canlı varlıkların da tehdit altında olduğu belirtildi.

Siirt’in Tuzkuyusu Köyü’nde gece saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu hasadı tamamlanmış 30 dekarlık arazide yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangına TOMA, iş makineleri ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın güçlükle kontrol altına alındı. Güneydoğu’da yaşanan yangınlar, bölgedeki aşiretler arasındaki husumetlerin bir sonucu olarak değerlendirilirken, adli makamlar olayları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güneydoğu’da Kırsal Bölgelerde Çıkan Yangınlar Sabotaj İhtimalini Gündeme Getirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin