1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Güngören ve Esenler’de Dev Operasyon! 250 Milyon Liralık Kaçak Forma Ele Geçirildi

Güngören ve Esenler’de Dev Operasyon! 250 Milyon Liralık Kaçak Forma Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Güngören ve Esenler ilçelerinde yasa dışı yollarla getirilen 180 bin 324 adet Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını bulmak için operasyon düzenledi. Operasyon sırasında, 1 iş yeri ile 2 depoda tutulan formalar ele geçirilirken, piyasa değeri 250 milyon lira olan bu ürünlerin yeni sezon öncesi piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Operasyon esnasında 5 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Formaların internet üzerinden satılmaya çalışılmasının tespit edilmesi üzerine, emniyet birimleri harekete geçerek operasyon düzenledi. Ele geçirilen formaların önceki yıla ve yeni sezona ait olduğu belirlendi. Ayrıca operasyonda, formaların yanı sıra eşofman takımlarının da ele geçirildiği ortaya çıktı. Forma ve eşofman takımlarının 2024-2025 sezonu öncesinde piyasaya sürüleceği belirlenirken, 5 şüphelinin emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kararlaştırıldı.

Operasyon sonucunda yakalanan 5 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilecek. Bu şahısların yasadışı yollarla getirilen ve piyasa değeri 250 milyon lira olan formaları piyasaya sürme planları olduğu ortaya çıktı. Operasyonla beraber kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların başarılı bir sonuç verdiği ve formaların piyasaya sürülmesi engellendiği belirtildi.

Önemli büyük takımlara ait olan formaların ele geçirilmesiyle birlikte, kaçakçılık suçları konusunda yapılan denetimlerin artarak devam etmesi bekleniyor. Halk sağlığını ve markaların haklarını korumak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yasa dışı faaliyetlere karşı gösterdiği hassasiyet, operasyonun büyük bir başarıyla sonuçlanmasını sağladı. Şüphelilerin adli süreçleri tamamlandıktan sonra haklarında verilecek kararlar, kaçakçılık suçlarıyla mücadelede caydırıcı bir etki yaratılmasına olanak sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güngören ve Esenler’de Dev Operasyon! 250 Milyon Liralık Kaçak Forma Ele Geçirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin