1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Günün Resmî Gazete Kararları: Çocukların Şiddet ve İstismardan Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor!

Günün Resmî Gazete Kararları: Çocukların Şiddet ve İstismardan Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik, genelge ve tebliğler hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda, Yasama Bölümü’nde TBMM Kararı ile 1427 sayılı Çocukların Her Türlü Şiddet, İhmal ve İstismardan Korunarak Akıl, Ruh ve Beden Sağlıklarının Gelişimi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına Dair Karar hükümlerine yer verildi.

Yürütme ve İdare Bölümü’nde ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Kararları ile Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması, Türk Gümrük Tarife Cetvelinde Değişiklik Yapılması, enerji iletim hattı yenileme projeleri ve kamulaştırma kararları açıklandı.

Cumhurbaşkanlığına Vekalet Etme İşlemi kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın vekâlet etmesine dair tezkere yayımlandı. Ayrıca Taşınır Mal Yönetmeliği, Sağlık Yeteneği Yönetmeliği, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik gibi yönetmeliklerde de değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Tebliğler kısmında ise Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile Gümrük Genel Tebliği’nde yapılan değişikliklere yer verildi. Ayrıca İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ve Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği’nde de değişiklikler olduğu duyuruldu.

İlân Bölümü’nde ise Yargı İlânları, Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları ile çeşitli ilanlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri hakkında açıklamalar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Günün Resmî Gazete Kararları: Çocukların Şiddet ve İstismardan Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin