1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gürsel Tekin’den Çevre Bakanlığına Tepki: Beşiktaş Orhaniye Kışlası Talan Ediliyor!

Gürsel Tekin’den Çevre Bakanlığına Tepki: Beşiktaş Orhaniye Kışlası Talan Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürsel Tekin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri alanların imara açılmasına karşı çıkarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı eleştirdi. Beşiktaş Orhaniye Kışlası’nda yaşanan betonlaşmaya dikkat çeken Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve 2018’de azınlık vakfına devredilen arazinin şu anda inşaat kamyonlarının istilasına uğradığını ifade etti. Tekin, beton lobisinin hızla çalıştığını ve çevre ve şehircilik bakanlarının değişmesinin bir şeyi değiştirmediğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanların bugün yapılaşmaya açıldığını belirten Tekin, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Musevi Mezarlığı ve Yıldız Parkı gibi İstanbul’un nadir yeşil alanlarının betonlaşmaya kurban edilmek istendiğini vurgulayan Tekin, bu rantçı yaklaşımın son bulması gerektiğini ifade etti. Çevre bakanının vahşi uygulamalara son vermesi gerektiğini dile getiren Tekin, tarihi ve doğal mirasın korunması gerektiğini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2023 yılında İstanbul Beşiktaş’ta bulunan eski kışla arazisinin imar planlarını değiştirmişti. Plan değişikliğiyle 19 bin metrekarelik alan kışla sınırları dışına çıkarılarak yeni bir imar planı oluşturulmuştu. Bu yeni planda arazinin büyük bir kısmı konut alanı olarak belirlenirken, tarihi silahhanenin bulunduğu alan ise sosyal kültürel tesis olarak belirlenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi planın iptali için dava açmıştı.

Gürsel Tekin’in eleştirilerine yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yapılan imar planı değişikliklerinin gerekli olduğunu ve doğru bir şekilde yapıldığını savundu. Bakanlık yetkilileri, söz konusu alanın daha önce de askeri amaçla kullanılmadığını belirterek yapılan plan değişikliğinin bölgenin kalkınmasına ve halkın ihtiyaçlarına hizmet ettiğini ifade etti. Belediyenin açtığı davanın sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gürsel Tekin’den Çevre Bakanlığına Tepki: Beşiktaş Orhaniye Kışlası Talan Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin