1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Haber: Kuvvetli Yağış Uyarısı! 10 Ağustos 2024 Son Durum

Haber: Kuvvetli Yağış Uyarısı! 10 Ağustos 2024 Son Durum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesi parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Toroslar, Batı Karadeniz (Sinop hariç), İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Konya’nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay’ın kıyıları, Artvin, Ardahan, Trabzon ve Rize illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir.

Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgelere göre hava durumu şu şekilde:

MARMARA:
İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde bu yağışların yer yer kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.

EGE:
Ege Bölgesi genelinde az bulutlu ve açık hava bekleniyor.

AKDENİZ:
Akdeniz’de az bulutlu ve açık olacak ancak öğle saatlerinden itibaren Toroslar, Isparta, Osmaniye ve Hatay’ın kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülebilir.

İÇ ANADOLU:
Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Konya’nın batı ilçelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağış bekleniyor.

BATI KARADENİZ:
Batı Karadeniz’de (Sinop haric) parçalı bulutlu hava hakim olacak. Sabah saatlerinden sonra bölge genelinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Artvin, Trabzon ve Rize çevrelerinde parçalı bulutlu hava öğleden sonra yerel sağanak yağışlarla birlikte geçecek.

DOĞU ANADOLU:
Doğu Anadolu’da genel olarak az bulutlu ve açık hava beklenirken Ardahan çevresinde öğleden sonra yerel sağanak yağışlar görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haber: Kuvvetli Yağış Uyarısı! 10 Ağustos 2024 Son Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin