1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Habur Gümrük Kapısında Rekor Eroin Operasyonu! 850 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

Habur Gümrük Kapısında Rekor Eroin Operasyonu! 850 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habur Gümrük Kapısında yapılan bir kontrol sırasında, riskli olduğu düşünülen bir TIR’da arama yapıldı ve araç içerisinde gizlenmiş olan 850 kilogram ağırlığında eroin bulundu. Bu olay, gümrük kapılarındaki tek seferde en büyük eroin yakalaması olarak kayıtlara geçti.

Ticaret Bakanlığı, operasyon ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlık Gümrük Muhafaza ekiplerinin narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar sonucunda, riskli olarak değerlendirilen bir TIR’da yapılan aramada içerisinde gizlenmiş 850 kilogram eroin bulunduğunu belirtti. Ele geçirilen uyuşturucunun yaklaşık değerinin 1.3 Milyar Türk Lirası olduğu ve olayın Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ettiği açıklandı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, zehir tacirlerine göz açtırmamak adına başarılı operasyonlarını rekor seviyelerde devam ettiriyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda 7 gün 24 saat aralıksız çalışmalar yürüten ekipler, suç örgütlerine karşı kararlı bir şekilde hareket etmeye devam ediyor.

Arama sonucunda ele geçirilen eroin, Türkiye’nin gümrük kapılarında yapılan kontrollerde benzeri görülmeyen büyük çapta bir yakalama oldu. Ticaret Bakanlığı’nın Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları ve kararlı tutumu, uyuşturucu tacirlerine karşı caydırıcı bir etki yaratmaya devam ediyor. Operasyonun ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesindeki kararlılığın altı çizildi ve bu tür suç örgütlerinin faaliyetlerini engellemek için çalışmalara devam edileceği vurgulandı.

Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen bu operasyon, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelesinde önemli bir adım olarak görülüyor. Gümrük kapılarında yapılan denetimlerin etkinliği ve başarısı, ülkenin sınırlarını koruma ve halkın güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Bu tür operasyonlarla uyuşturucu kaçakçılarına verilen önemli bir mesaj da iletilmiş oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Habur Gümrük Kapısında Rekor Eroin Operasyonu! 850 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin