1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi Babasından Yardım Nafakası İstiyor!

Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi Babasından Yardım Nafakası İstiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim gören Ceren A., 10 yıl önce annesinden ayrılan babası Mustafa A.’ya karşı yardım nafakası davası açtı. Ceren A., siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde okuduğunu, yurtta kaldığını ve eğitimine devam edebilmek için babasının maddi desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Talep ettiği yardım nafakası miktarı ise 8 bin TL oldu. Emekli olan Mustafa A. ise boşandıktan sonra kızının 18 yaşına gelene kadar 400 TL nafaka ödediğini ve şu anda ödeme gücünün olmadığını iddia ederek davanın reddini talep etti.

Ankara 4. Aile Mahkemesi’nin kararına göre, Mustafa A.’nın boşandıktan sonra eşine 500 TL, kızına ise 400 TL nafaka ödemesine hükmedildiği hatırlatıldı. Mahkeme, Mustafa A.’nın ekonomik ve sosyal durumu ile ilgili yapılan araştırmada emekli olduğu ve aylık 26 bin TL gelire sahip olduğu bilgisine yer verdi. Türk Medeni Kanunu’nda yer alan hükümler doğrultusunda, çocuğun eğitimine devam ettiği sürece anne ve babanın çocuğa bakmakla yükümlü olduğu belirtildi. Bu nedenle mahkeme, Ceren A.’nın babasına 8 bin TL yardım nafakası ödenmesine karar verdi.

Ceren A.’nın avukatı Senem Yılmazel, çocuk için ödenen iştirak nafakasının normalde 18 yaşına kadar devam ettiğini ancak eğitim süreci devam ediyorsa yaş sınırı olmadığını belirtti. Yılmazel, müvekkilinin eğitimine devam etmek istediğini ancak maddi bakımdan destek alamadığını ve bu nedenle yardım nafakası davası açtıklarını açıkladı. Yılmazel, davanın kabul edilmesiyle birlikte babanın nafaka ödemeye başladığını ve eğer ortak bir çocuğun eğitimi devam ediyorsa hem anne hem de baba tarafından nafaka talep edilebileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi Babasından Yardım Nafakası İstiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin