1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hacı Bektaş Veli’nin 753. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Mesajı

Hacı Bektaş Veli’nin 753. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl “Sevgi ve muhabbet kapısında buluşalım” temasıyla düzenlenen “Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 753. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri”, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleşti. Burada Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılımcılardan biriydi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmasında, Ersoy, Hacı Bektaş Veli’nin hakk’a yürüyüşünün 753. yıl dönümünde onu rahmetle andığını belirtti.

Bakan Ersoy, Gönül erenlerinin Anadolu’dan Kafkaslar’a ve Balkanlar’a kadar ışık tuttuğunu ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek insanları bu öğretilerden haberdar etmeye devam edeceklerini söyledi. Dünya genelinde yaşanan işgal ve çatışmalar nedeniyle milyonlarca insanın yurtlarını terk etmek zorunda kaldığını belirten Ersoy, insanların inançları, düşünceleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığını vurguladı. Bu acı olayların son bulması ve farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan, Hacı Bektaş Veli’yi anmanın en doğru yolunun, onun öğretilerini anlamak ve çağa taşımak olduğunu söyledi. Dünyanın kaos ortamında sevgi ve kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Ersoy, Hacı Bektaş Veli’nin felsefesinin günümüz insanlarına da hitap ettiğini ve değerlerinin hepimiz için önemli olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu öğretileri dünya geneline tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın da bu konuda yoğun mesai harcadığını ifade etti.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekleriyle Hacı Bektaş Veli’ye ve Alevi Bektaşi toplumuna sahip çıkılacağını da belirtti. Etkinlikte, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ekibi tarafından “Hacı Bektaş Veli temalı deyiş ve nefes” dinletisi ve semah gösterisinin yanı sıra sanatçılar Fatih Demirhan ve Oğuz Aksaç’ın konserleri gerçekleşti. Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Bakan Ersoy ve diğer katılımcılarla birlikte Hacı Bektaş Veli Külliyesi’ni ziyaret etti. Bu anlamlı etkinlik, Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerini yaşatma ve onun sevgi ve kardeşlik mesajlarını yayma adına önemli bir adım oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacı Bektaş Veli’nin 753. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin