1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Haftaya yağmurlu giriş: Uyarılara dikkat!

Haftaya yağmurlu giriş: Uyarılara dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer çok bulutlu, bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Pazartesi günü Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon’un doğu çevrelerinde kuvvetli yağışlar yaşanabilir.

Kuzey Ege kıyıları, Marmara’nın güneyi ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli şekilde eseceği uyarısında bulunuldu. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

Pazartesi günü Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır’da sağanak yağışlar bekleniyor.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Ege bölgesinde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlar görülebilirken, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlar olması bekleniyor.

Akdeniz bölgesinde de az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlar görülebilirken, Antalya hariç diğer şehirlerde yağış beklenmiyor.

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava öngörülüyor. Bazı illerde rüzgarın kuvvetli olabileceği dikkate alınmalı.

Batı Karadeniz bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklentisi hakim. Birçok şehirde açık bir hava beklenirken, Sinop’ta parçalı bulutlar gözükebilir.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde parçalı bulutlu hava beklenirken, kıyı kesimlerde çok bulutlu aralıklı yağışlar olabilir. Rüzgarın Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetlice esmesi öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise az bulutlu ve açık bir hava beklentisi hakim. Yağış beklenmeyen bölgede sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haftaya yağmurlu giriş: Uyarılara dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin