1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hakim ve Savcı Adaylarına Özel Açılış Töreninden Detaylar

Hakim ve Savcı Adaylarına Özel Açılış Töreninden Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Tunç ve hakim ve savcı adayları katıldı.

Törende konuşan Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitim alacak hakim ve savcı yardımcısı adaylarına başarılar diledi. Tunç, Türkiye’nin son 22 yılda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini ve adaletin bu sürecin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Tunç, Türkiye’nin hukuk devletini güçlendirmek, adaleti sağlamak ve yargının modernize edilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirtti. Yargı reformu stratejisi ile demokrasinin standartlarının yükseldiğini ifade etti.

Bakan Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı sisteminin yargıya önemli katkılar sağlayacağını ve genç hakimlerin daha donanımlı olacağını dile getirdi. Yeni sistemle birlikte adayların Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitim göreceklerini ve usta-çırak ilişkisi içinde yetişeceklerini açıkladı.

Adalet Bakanı Tunç, hakim ve savcı adaylarının özgür düşünce ve derin muhakeme beceresiyle hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, FETÖ’nün ülkeyi ne hale getirebileceğine dair 15 Temmuz’da yaşananları hatırlattı.

Tunç, Türkiye’nin adil, güvenilir ve etkin bir yargı sistemine sahip olması için reformları sürekli canlı tutacaklarını belirtti. Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi ve Türkiye Yüzyılı İnsan Hakları Eylem Planı’nın yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını açıkladı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de akademisinin çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirterek, hedeflerinin adil, tarafsız ve insan haklarına saygılı hakimler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakim ve Savcı Adaylarına Özel Açılış Töreninden Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin