1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hakkari Belediye Başkanı Görevden Alındı, Eylemler Yasaklandı

Hakkari Belediye Başkanı Görevden Alındı, Eylemler Yasaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine Vali Ali Çelik’in başkan vekili olarak atanması sonrasında, 5-11 Haziran tarihleri arasında Bingöl genelinde 7 gün boyunca toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlerin yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Hakkari Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış hakkında; silahlı terör örgütünü yönetmek, üye olmak ve propagandası yapmak suçlarından yargılandığı ifade edildi. Akış, geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılarak yerine Vali Ali Çelik’in başkan vekili olarak atandığı belirtildi.

Bu nedenle, terör örgütüne bağlı kişilerin eylemlerde bulunabileceği ve halkın güvenliğini tehlikeye atabileceği değerlendirildi. Provokatif eylemlerin önlenebilmesi ve kamu düzeninin korunabilmesi için belirli eylemlerin yasaklandığı vurgulandı. Bu yasaklar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında uygulanacak.

05 Haziran’dan 11 Haziran 2024’e kadar olan sürede Bingöl il sınırları içinde belirtilen eylem ve etkinliklerin yasaklandığı belirtilirken, ilçelerden veya çevre illerden gelen kişilerin katılımının engelleneceği açıklandı. Kanuna aykırı eylemlerde bulunabilecek kişilerin il ve ilçelere girişlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Belediye Başkanı Görevden Alındı, Eylemler Yasaklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin