1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. HAKSEN Heyeti Taksim Meydanı’nda!

HAKSEN Heyeti Taksim Meydanı’nda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAKSEN ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Meydanı’na çelenk bıraktı. Genel Başkan Ayhan Çivi, çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Çivi, kamu çalışanlarının sendikal tercihlerinin özgürleştirilmesi talebini dile getirerek, “Emeğiyle geçimini sağlayan, yaşam mücadelesi veren tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyoruz. HAKSEN olarak hak ve emeğin sendikası olarak Taksim Meydanı’nda bir araya geldik. Burada yaşanan kayıpları saygıyla anıyoruz. Kamu çalışanlarının sıkıntılarını ve taleplerimizi paylaşmak istiyoruz. Seçim öncesi tüm memurlara verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulmasını istiyoruz. Mülakatların kaldırılmasını ve adaletsizliklerin son bulmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çivi, kamu çalışanlarının ücret ve bordro konularında mağdur olduğunu belirterek, vergi sistemine ilişkin düzenlemeler yapılmasını istedi. Devlet memurlarının sendikal işlemlerinin modernize edilmesi gerektiğini vurgulayan Çivi, memur sendikalarının özgürleştirilmesini talep etti.

Kamuda görev yapan koruma ve güvenlik görevlilerinin haklarına dikkat çeken Çivi, özel güvenlik unvanının olmadığını belirtti ve haklarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulme de değinen Çivi, Filistinlilere desteklerini yineledi ve İsrail’in saldırılarının durdurulmasını talep etti. Gazze’deki emekçi kardeşlerini anan Çivi, tüm dünyaya bu konuda duyarlı olma çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HAKSEN Heyeti Taksim Meydanı’nda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin