1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Halkbank ABD’deki Ceza Davasında Yeniden Kararını ABD Yüksek Mahkemeye Taşıyor

Halkbank ABD’deki Ceza Davasında Yeniden Kararını ABD Yüksek Mahkemeye Taşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank, ABD’de bankaya karşı açılan ceza davasına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bir açıklama yaptı. Açıklamada, Halkbank’ın ABD’deki ceza davası sürecinde İkinci İstinaf Mahkemesinin, yabancı devlet dokunulmazlığı bulunmadığına dair verdiği kararın ABD Yüksek Mahkemesi (Supreme Court) nezdinde temyiz edildiği belirtildi.

Halkbank’ın açıklamasında, ABD Yüksek Mahkemesinin 19 Nisan 2023 tarihli kararıyla Halkbank’ın Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası kapsamındaki dokunulmazlık argümanını reddettiği ancak ABD teamül hukuku çerçevesinde Halkbank’ın ABD mahkemelerinde yargılanamayacağı argümanının yeniden incelenmesi için dosyanın İkinci İstinaf Mahkemesine iade edildiği ifade edildi. ABD İkinci İstinaf Mahkemesinin, yeniden yaptığı inceleme sonucunda, Bankanın teamül hukuku açısından dokunulmazlık talebini reddederek Bölge Mahkemesinin kararını onayladığı belirtildi.

Halkbank, İkinci İstinaf Mahkemesinin 22 Ekim tarihli kararıyla ilgili olarak, ABD Yüksek Mahkemesi dahil olmak üzere, temyize dair tüm yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı. Bu süreçte Bankanın hukuki haklarının sonuna kadar savunulacağı belirtildi. Halkbank, ABD’de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Halkbank’ın ABD’deki ceza davası sürecindeki gelişmeler uluslararası hukuk alanında da dikkatle takip edilmektedir. Bankanın aldığı kararlar ve izlediği yol, hem Türk halkı hem de uluslararası toplum tarafından merakla beklenmektedir. Bankanın gelecekteki adımları ve kararları, uluslararası ilişkiler açısından da önemli bir referans noktası olacaktır. Bu açıdan, Halkbank’ın ABD’deki ceza davası sürecindeki gelişmelerin detaylı olarak incelenmesi ve analiz edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Halkbank ABD’deki Ceza Davasında Yeniden Kararını ABD Yüksek Mahkemeye Taşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin