1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Halkbank’ın Dokunulmazlık Talebi Reddedildi! Banka Hisse Değerleri Düşüşte

Halkbank’ın Dokunulmazlık Talebi Reddedildi! Banka Hisse Değerleri Düşüşte

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank, ABD’nin uyguladığı yaptırımları ihlal etmekle suçlanmaktadır ve bu konuda temyiz mahkemesinde görülen davada dokunulmazlık talebi reddedilmiştir. 28 Şubat tarihinde yapılan duruşmada banka, tekrar dokunulmazlık talebinde bulunmuş ve avukatı John Williams, bankanın genel hukuk kuralları gereği dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu savunmuştur. Halkbank’ın İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki paravan şirketler aracılığıyla İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiaları ise 2019 yılında ortaya atılmıştır. Bankanın yargılanmasına ilişkin kararın ardından ise süreç New York Güney Bölge Mahkemesi’nde devam edecektir.

Halkbank’ın karşı karşıya kaldığı suçlamaları reddetmek için yaptığı dokunulmazlık talebi mahkeme tarafından reddedilmiştir. İddianameye göre bankanın İran yaptırımlarını Delphine Ltd. ve DCB Finance Ltd. adlı firmalar aracılığıyla ihlal ettiği öne sürülmüştür. Bankanın yargılanmasının aleyhe sonuçlanması üzerine hisselerinde düşüş yaşanmış ve banka, bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Hisseler, haber sonrası yüzde 2’nin üzerindeki kazanımlarını geri vermiş ve yüzde 1 civarında düşüş yaşamıştır.

Halkbank’ın temyiz mahkemesindeki duruşmasında avukatı John Williams, bankanın yasal haklarının ihlal edildiğini savunarak dokunulmazlık talebinde bulunmuş ancak mahkeme bu talebi haklı bulmamıştır. Bankanın suçlamaları reddetmesi ve yargılanmasının devam ediyor olması, banka üzerinde olumsuz etkiler yaratmıştır. Halkbank’ın 2019 yılında ortaya çıkan iddialarla başlayan yargı süreci, şu anda New York Güney Bölge Mahkemesi’nde devam etmektedir.

Halkbank, ABD yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanmaktadır ve bu durum bankanın hisselerinde düşüşe neden olmuştur. Banka, temyiz mahkemesinde yaptığı dokunulmazlık talebinin reddedilmesiyle süreci mahkemede devam ettirecektir. Halkbank’ın avukatı, bankanın yasal haklarına sahip olduğunu ve suçlamaların reddedilmesi gerektiğini belirtmiş ancak mahkeme farklı bir karar vermiştir. Bankanın karşı karşıya kaldığı iddiaların aleyhinde verilen karar sonrası New York Güney Bölge Mahkemesi’nde yargı süreci devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Halkbank’ın Dokunulmazlık Talebi Reddedildi! Banka Hisse Değerleri Düşüşte
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin