1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hamas, İsrail Ordusunun Bombardımanı Sonucu Hayatını Kaybeden 6 İsrailli Esir için ABD’ye Tepki

Hamas, İsrail Ordusunun Bombardımanı Sonucu Hayatını Kaybeden 6 İsrailli Esir için ABD’ye Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ölü bulduğu İsrailli 6 esirin, İsrail bombardımanı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrailli esirlere dair bir açıklamada bulundu. Er-Risk yaptığı açıklamada, İsrailli esirlerin, ABD silahlarıyla Filistin halkını katleden siyonistlerin bombardımanları sonucu hayatını kaybettiklerini söyledi. Rişk, ABD Başkanı Joe Biden’ı İsrailli mahkumların hayatlarından endişe duyuyorsa, bu düşmana para ve silahla verdiği desteği durdurmalı ve saldırganlığa derhal son vermesi için işgalcilere baskı yapmalıdır şeklinde eleştirdi. Hamas, Biden’dan çok mahkumların hayatlarıyla ilgileniyordu ve bu nedenle onun ateşkes önerisini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını kabul etti. Netanyahu ise bunları reddetti. ABD yönetimini ve Başkan Biden’ı Gazze Şeridi’ndeki suçlardan ve imha savaşından sorumlu tutan Rişk, Netanyahu, onun aşırılık yanlısı hükümeti ve bu saldırganlığı destekleyen herkesin bu vahşi suçların bedelini ödeyeceğini belirtti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamasının ardından bir video yayımladı. Videoda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerini kurtarmak yerine Philadelphi Koridoru’nu seçtiği söylendi. Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri kasten öldürdüğünü ve bu askerlerin anlaşma olsa ilk aşamada serbest bırakılacaklarına dikkat çekti. İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor. Netanyahu’nun anlaşma teklifine eklediği maddelerin uzlaşıyı zora soktuğu ve Mısır-Gazze sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nda İsrail’in kontrolünü şart koşan maddeyi anlaşmaya eklemesinin görüşmeleri tıkadığı belirtildi. Netanyahu, söz konusu maddede geri adım atmayacağının altını çizdi.

Netanyahu’nun aksine, Hamas esirler konusunda ateşkes önerisine sıcak baktı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını kabul etti. Hamas, esaret altında bulunan İsrailli mahkumların yaşamlarının korunmasını önceliklendirdi.İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde 6 İsrailli esirin bulunması ve Hamas’ın tepkisi krizi derinleştirdi. Riyad Er-Rişk, İsrailli esirlerin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak ABD ve İsrail’i suçladı ve bu olayın sorumluluğunu Netanyahu ve onun hükümetine yönlendirdi. Bu kriz, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimi artırarak çözüm sürecini olumsuz etkiledi. Netanyahu’nun esir takası anlaşmasını reddetmesi ve şartlarını değiştirmesi, İsrail ile Hamas arasındaki ilişkileri daha da zorlaştırdı. Sonuç olarak, Gazze Şeridi’ndeki esir krizi, taraflar arasındaki gerilimi artırdı ve çözüm bulunması gereken bir sorun olarak ortaya çıktı. Bu durum, bölgedeki siyasi istikrarsızlığı artırarak barış sürecini olumsuz etkiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas, İsrail Ordusunun Bombardımanı Sonucu Hayatını Kaybeden 6 İsrailli Esir için ABD’ye Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin