1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hamas Lideri Haniye’nin Şehadeti Tahran’ı Yasa Boğdu!

Hamas Lideri Haniye’nin Şehadeti Tahran’ı Yasa Boğdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 2023 yılında İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere 12 Ekim 2023 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Ancak Tahran temasları sırasında Pezeşkiyan ile bir araya gelmeden önce uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Haniye’nin ölümünün ardından aile üyelerinden gelen açıklamalara göre, oğlu Abdüsselam Haniye, “Babamın kanı, en küçük Filistinli bir çocuğun kanından daha değerli değil. Onunla gurur duyuyoruz ve başımız dik” diyerek babasına olan saygısını dile getirdi.

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin Tahran’daki suikast sonrası gelini, duygusal bir açıklama yaparak “Elveda milletin lideri” sözlerine yer verdi. Haniye’nin gelini şunları söyledi: “Kadere ve ilahi kadere razı olan kalplerimizle, övülmeye ihtiyacı olmayan bir adamın şehadetine başsağlığı dileriz. Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu. Haniye saf kanlara katıldı. O büyük bir komutan ve kahramandı. Allah’ın rızası dışında hiçbir şeyi ifade etmiyoruz. Allah bu musibette sabır göstermemizi nasip etsin. Bu dünya fanidir ve Allah’ın izniyle buluşmamız cennette olacaktır. Elveda milletin lideri.”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin daha önce İsrail ordusunun Nisan ayında Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 3 oğlu ve 4 torunu bulunmaktaydı. Haniye, oğulları ve torunlarının ölüm haberini kameralar karşısında alarak “Allah’a hamd olsun, Allah’tan onlara merhamet etmesini diliyorum” demişti. Haziran ayı sonlarında gerçekleşen başka bir İsrail saldırısında ise Haniye’nin 57 yaşındaki kız kardeşi Zahr Haniye dahil 10 yakını hayatını kaybetmişti.

Haniye, geçtiğimiz Nisan ayında Doha’da olduğu sırada İsrail’in saldırısında aile üyelerinin şehadet haberini almış ve “Şehitlerimizin mübarek kanı bizi daha da kararlı kılacaktır” diyerek aynı duruşu sergilemişti. Oğullarının ve torunlarının şehadetiyle gurur duyan Haniye, bu acılar ve kayıplar ile Filistin halkının mücadelesini daha da sıkı tuttuğunu belirtmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Lideri Haniye’nin Şehadeti Tahran’ı Yasa Boğdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin