1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hamas Lideri İsmail Haniye için Türkiye’den Destek Çağrısı: Ayasofya Meydanı’nda Buluşma!

Hamas Lideri İsmail Haniye için Türkiye’den Destek Çağrısı: Ayasofya Meydanı’nda Buluşma!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin vefatının ardından, Sivil Toplum Kuruluşları (STK’lar) 3 Ağustos’ta Filistin’e destek amacıyla Ayasofya Medyanı’nda buluşacaklar. Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde gerçekleşecek etkinlik, Filistin halkının yaşadığı zulmün son bulması için çaba gösterecek.

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırılar ve Filistin’deki işgal, uluslararası toplumun dikkatini çekti. İsmail Haniye’nin suikast sonucu şehit düşmesinin ardından, 3 Ağustos’un Gazze halkı ve İsrail hapishanelerindeki esirler için uluslararası bir destek günü ilan edilmesiyle, dünya genelinde gösteriler ve tepkiler yükseldi.

Buluşma öncesinde sosyal medyada #SonÇağrı ve #LastCall etiketleriyle duyurular yapılarak, İsmail Haniye’nin vasiyetine uygun bir destek eylemi gerçekleştirilecek. Ayasofya Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikte, Filistin halkının haklı direnişine destek verilmesi ve birlik mesajı iletilmesi hedeflenmektedir.

Filistin topraklarında devam eden İsrail işgali ve saldırılar, 7 Ekim 2023’ten bu yana aralıksız devam etmektedir. Bu süre zarfında, yaklaşık 300 günde, 40 bine yakın Filistinli şehit edilmiş, 91 bin kişi yaralanmış ve 10 bin Filistinli kayıp olarak bildirilmiştir. Ayrıca, 2 milyonun üzerinde Filistinli, yaşadıkları zorluklar nedeniyle göç etmek zorunda kalmışlardır. Hamas Lideri İsmail Haniye de, son saldırılar sırasında şehit olanlar arasında yer almıştır.

İsmail Haniye’nin ardından Filistin’e destek amacıyla gerçekleştirilecek olan buluşma, Filistin halkının yaşadığı zulme ve işgale karşı birlik ve dayanışma mesajları verecektir. Dünyanın dört bir yanından gelen STK’lar ve gönüllüler, İsmail Haniye’nin mirasına sahip çıkarak, Filistin halkının yanında yer almak için Ayasofya Medyanı’nda bir araya geleceklerdir. Bu etkinlik, uluslararası kamuoyunun Filistin meselesine dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Lideri İsmail Haniye için Türkiye’den Destek Çağrısı: Ayasofya Meydanı’nda Buluşma!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin