1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Hamas Lideri İsmail Haniye Tehran’da Şehit Edildi, Türkiye Filistin’e Destek İçin Ayasofya Meydanı’nda Toplandı

Hamas Lideri İsmail Haniye Tehran’da Şehit Edildi, Türkiye Filistin’e Destek İçin Ayasofya Meydanı’nda Toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Haniye, Hamas lideri olarak görev yapmaktaydı ve Tahran’da alçakça bir suikast sonucu şehit edildi. Filistin halkına yönelik desteği sebebiyle geniş yankı uyandıran Haniye’nin öldürülmesi, tüm dünyada büyük üzüntüye sebep oldu. Türkiye halkı da Filistin’in özgürlüğü için sokaklara döküldü. İstanbul’da Ayasofya Meydanı’nda gerçekleştirilen Filistin’e destek mitingi, Filistin Dayanışma Platformu önderliğinde düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler, Filistin’deki zulmün son bulması için seslerini yükseltirken, İsrail’i lanetlediler.

Miting öncesinde Bilal Erdoğan, A haber’e yaptığı açıklamada Haniye’nin vasiyetine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Ortadoğu ve Filistin’de barışın dünyanın barışıyla bağlantılı olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini ve Müslümanlara karşı düşmanca tavır sergileyenlerin buna karşı duracaklarını bilmeleri gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin güçlü olması durumunda, dünyadaki tüm mazlumların huzurlu olacağını vurguladı.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi, Filistinli Müslümanlar için büyük bir kayıp olarak değerlendirildi. Haniye, Filistin halkının haklarını savunurken yaptığı açıklamalar ve çağrılarla geniş kitlelere hitap etmekteydi. Filistin’de yaşanan zulmü durdurma amacıyla çaba gösteren Haniye, İsrail tarafından hedef alınarak hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Türkiye’de yapılan mitingler ve gösterilerle Haniye’ye olan desteğin gösterilmesi, Filistin davasına duyulan derin bağlılığı ortaya koydu.

Filistin’e yönelik yapılan saldırılar ve işgal girişimleri, başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünyada tepki ve karşı çıkışları beraberinde getirdi. İsmail Haniye’nin şehit edilmesi, Filistin halkının yaşadığı zorluklara ve acılara dikkat çekti ve onun mücadelesini devam ettirmek için ülkeler arasında dayanışma ve işbirliği çağrıları yapıldı. Türkiye’nin Filistin’e verdiği desteğin etkili bir şekilde sürdürülmesi, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması adına önemli bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Lideri İsmail Haniye Tehran’da Şehit Edildi, Türkiye Filistin’e Destek İçin Ayasofya Meydanı’nda Toplandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin