1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Haniye’nin İran’da suikasta uğraması

Haniye’nin İran’da suikasta uğraması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit olması sebebiyle yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük milli yas ilan edildiğini duyurdu. Heniyye ve tüm Filistinli şehitler için rahmet diledi ve Filistin halkına başsağlığı mesajını iletti.

Erdoğan’ın paylaşımında, imzasıyla birlikte Milli Yas İlanı’na ilişkin karar da yer aldı. Kararda, Heniyye’nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran’da gerçekleşen suikast sonucu şehit olması sebebiyle 2 Ağustos 2024 Cuma gününe kadar bayrakların yarıya çekilmesi ve milli yas ilan edilmesi talimatı verildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran’da suikasta uğradı. İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun açıklamasına göre saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Heniyye, 2017 yılında Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Heniyye’nin suikastı sonrası tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, yarın tüm camilerde sela okunacağını ve cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu. Milli yas ilan edilen bu süreçte, Filistin halkına destek olmak amacıyla bu adımlar atıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haniye’nin İran’da suikasta uğraması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin