1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü PKK Saldırısını Kınadı: ‘Şiddete Tahammülümüz Yok!’

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü PKK Saldırısını Kınadı: ‘Şiddete Tahammülümüz Yok!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı sonrası Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve Emniyet Müdürü Gwendolin von der Osten, konsolosluğu ziyaret etti. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ile görüşen Onay, saldırıdan dolayı üzgün olduklarını belirterek şiddet olaylarına tahammüllerinin olmadığını vurguladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in Onay ile görüşerek durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı. Onay, yapılan kınama için doğru bulduklarını belirtti ve konsoloslukla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Emniyet Müdürü, güvenlik önlemlerini artıracağını ve faillerin adalete teslim edilmesini istediklerini belirtti. Türk toplumuna geçmiş olsun dileklerini iletti.

Büyükelçi Şen, saldırı yapanların yakalanması ve adalete teslim edilmesini istediklerini belirtti. Ayrıca terör örgütü PKK’nın 30 yıldan fazla süredir yasaklı olmasına rağmen Almanya’da faaliyet gösterdiğini belirtti ve Alman makamlarından PKK’ya karşı mücadele etmelerini istedi.

Şen, Alman makamlarına PKK ile mücadele çağrısı yaparak terör örgütüne her alanda karşı durmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türk-Alman iş birliğine değer verdiklerini ve bu iş birliğini geliştirmek istediklerini söyledi. Gelecekteki toplantıların bu iş birliğini güçlendirmesi temennisinde bulundu. Gösterilen dayanışma ve iş birliği ile terörün her türlüsüne karşı mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü PKK Saldırısını Kınadı: ‘Şiddete Tahammülümüz Yok!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin