1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Harp Okulu Teğmenlerinin Okuduğu ‘Korsan Yemin’ Olayı Gündemi Salladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rahatsız!

Harp Okulu Teğmenlerinin Okuduğu ‘Korsan Yemin’ Olayı Gündemi Salladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rahatsız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenler kılıçla “korsan yemini” okudu. Bu yemin metni, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra değiştirilmişti. Törende resmi programa uygun devam edilirken, dönem birincisi Ebru teğmenin liderliğindeki korsan yemin, geçmişte atılan “Genç subaylar rahatsız” manşetlerini akıllara getirdi.

Görüntüler tepkiyle karşılandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk’ün anılarını istismar etmemek gerektiğini vurgulayarak, “Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli” dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, TSK’nın asli işine odaklanması gerektiğini belirterek, disiplinsizlik durumunun inceleneceğini ifade etti.

Olaydan rahatsızlık duyduğu söylenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmamış olması merak konusuydu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın rahatsız olduğunu ve Türk ordusunun başarılarına gölge düşüren bu tür eylemleri tasvip etmediğini belirtti.

Abdülkadir Selvi’nin köşe yazısında yapılan açıklamada Türk ordusunun başarıları övülürken, askeri vesayet dönemlerini anımsatan eylemlerin bu başarıları gölgelediği ifade edildi. AK Parti ise Harp Okulu’ndaki tartışmalı görüntülere ilişkin bir açıklama yaptı. Teğmenlerin kılıçlı sloganlarına yönelik tepkiler ve organizasyon hakkında spekülasyonlar devam ediyor.

Son dakika haberine göre, Bahçeli’den teğmenler hakkında açıklama geldi. Teğmenlerin organizasyonunun nasıl gerçekleştiği ve kılıçlı sloganların neden atıldığı konusunda detaylar araştırılıyor. Mezuniyet töreninde yaşanan olayın yankıları sürerken, tarafların açıklamaları ve tepkileri merakla bekleniyor. Son gelişmelerin ardından konuyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Harp Okulu Teğmenlerinin Okuduğu ‘Korsan Yemin’ Olayı Gündemi Salladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rahatsız!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin