1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Hasan Nasrallah: “İsrail’e Ağlayacaksınız!” – Hizbullah Liderinden Sert Açıklamalar

Hasan Nasrallah: “İsrail’e Ağlayacaksınız!” – Hizbullah Liderinden Sert Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri olan Hasan Nasrallah, İsrail’in Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 30 Temmuz’da Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Dahiye bölgesine yapılan hava saldırısında ölen Şükür için düzenlenen cenaze törenine video konferans aracılığıyla katılan Nasrallah, İsrail’e “açık bir savaş” uyarısı yaptı. İsrail’in Beyrut saldırısının ardından sınır hattındaki çatışmaların başladığını vurgulayan Nasrallah, artık sadece bir destek cephesi olmadıklarını belirtti ve yeni bir aşamaya geçtiklerini ifade etti.

Nasrallah, İsrail’e seslenerek, “Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız. Tüm destek cepheleri yeni bir aşamaya girdi ancak bunun tırmanması düşmanın tepkisine göre değişiyor.” sözleriyle sert bir mesaj iletti. İsrail’in Hizbullah’ı suçlamasına karşı çıkan Nasrallah, Mecdel Şems’e yapılan saldırıyla ilgilerinin olmadığını ve İsrail’in Hizbullah’ı hedef gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, Mecdel Şems saldırısında ölen Fuad Şükür ile ilgili olarak da 1983 yılında ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rol oynaması nedeniyle başına ödül konulmuş bir isim olduğunu belirtti.

Nasrallah, saldırıda öldürülen üst düzey komutan Şükür’ün yanı sıra, İran uyruklu bir kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı ancak bu kişi hakkında detay vermedi. Şükür’ün 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e karşı yapılan saldırıları yönettiği ve Mecdel Şems saldırısının sorumlusu olduğu iddialarına da cevap veren Nasrallah, bu olaylarla ilgilerinin olmadığını ve yaptıkları tüm eylemlerin sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti.

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada 30 Temmuz’da Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Fuad Şükür’ü öldürdüğünü duyurmuştu. Saldırıda toplamda 7 kişi yaşamını yitirmişti. Şükür, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu olarak biliniyordu ve Hizbullah’ın hassas füze projesi komutanı olarak atanmıştı. İsrail’in bu saldırı ile Hizbullah’a karşı yeni bir süreci başlattığına işaret eden Nasrallah, İsrail’in saldırısına yanıt vermekte kararlı olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hasan Nasrallah: “İsrail’e Ağlayacaksınız!” – Hizbullah Liderinden Sert Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin