İstanbul’da 7 yıl önce devlet hastanesinde dünyaya gelen bir bebek, solunum sıkıntısı nedeniyle özel bir hastanenin kuvözüne sevk edildi. Kuvözde kusan bebek, kendi kusmuğunda boğularak hayatını kaybetti.
Bebek, doktorlar tarafından çalıştırılsa da uzun süre nefessiz kaldığı için beynine yeterince oksijen gitmedi. Bu nedenle Hipotonik Bebek olarak bilinen durumla hastaneden taburcu edildi.
Yaşanan olayın ardından aile, hastane ve doktora karşı tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, ailenin üçüncü çocuğu olan bebeklerinin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği ancak sonrasında yaşanan sorunlar anlatıldı. Bebeğe yapılacak sadece antibiyotik tedavisi denilmesine rağmen mor halde bulunması üzerine hemen müdahale edildi. 84 gün yoğun bakımda kalan bebek, hastaneden Hipotonik Bebek tanısıyla ayrıldı.
Dava yedi yıl sürdükten sonra sonuçlandı. İstanbul 2.Tüketici Mahkemesi’nde görülen duruşmada, doktor ve hastane avukatlarının savunmaları dikkate alındı. Mahkeme, hastaneyi %100 kusurlu buldu ve aileye 7 milyon 308 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.
Ailenin avukatı Karar ile ilgili, “Hastanenin kusuruyla bebeğin %86 engelli olması üzücü olsa da, mahkemenin bu kararı vermesi bir nebze de olsa mutlu etti. Tazminat bebeğin sağlığını geri getirmese de aileye maddi yardım olacaktır” dedi.