1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi! İşte Detaylar

Hatay Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay merkezli suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda elebaşları İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 51 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması gibi suçları işlediği belirlendi. Organize suç örgütü üyeleri genellikle medikal firmalar üzerinden yaşlı veya küçük vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz raporlar çıkarıp haksız kazanç elde etmişlerdi. Operasyonlar sonucunda 1 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

Operasyonlarda ele geçirilen deliller arasında ruhsatsız tabancalar, suçta kullanıldığı değerlendirilen vekaletnameler, reçeteler, dekontlar ve senetler bulunmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda, organize suç örgütünün yaptığı eylemlerde kamunun yaklaşık 6 bin 532 adet usulsüz noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve 1 milyar lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarısıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, suç örgütlerine karşı kararlı olduklarını vurguladı. Organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim etme sözü veren Yerlikaya, operasyonlarda yer alan kurumları tebrik etti. Halkın huzurunu kaçıran suç örgütlerinin oyunlarını bozacaklarını ve gereken adımları atacaklarını belirtti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleşen operasyonlarla, haksız kazanç elde eden suç örgütü üyeleri adalet önüne çıkarılmış oldu. Operasyonlara destek veren MASAK ve Adana SGK Sağlık Denetim Ekibi de bu konuda önemli bir rol oynamıştır. Milletin desteği ve dualarıyla suç örgütlerine karşı mücadelelerine devam eden güvenlik güçlerine başarılar diler. Suçluların hak ettikleri cezaları alarak toplumun huzurunu bozamayacaklarına olan inancını belirtir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi! İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin