1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’da Depremzedelere Ev Müjdesi: Başkan Erdoğan’a Teşekkürler!

Hatay’da Depremzedelere Ev Müjdesi: Başkan Erdoğan’a Teşekkürler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay, geçmiş yıllarda yaşadığı depremlerle sık sık gündeme gelmiş ve birçok hayatın kaybedilmesine neden olmuştur. Hatay’da depremlerden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Narlıca Mahallesi, birçok aileyi evsiz bırakmıştı. Bu ailelerden biri de Okuyucu Ailesi’ydi. Depremin etkisiyle ağır hasar alan evlerinde yaşamlarını sürdüremeyen aile, çeşitli geçici barınma alanlarına yerleştirilmişti.

Ancak, devletin ve Başkan Erdoğan’ın desteğiyle, Okuyucu Ailesi gibi birçok depremzede aile için yeni bir umut doğdu. Gülderen Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleştirilen aileler, artık daha sağlam ve konforlu evlerinde hayatlarını sürdürmeye başladılar. Okuyucu Ailesi de bu konutlardan birine taşınarak, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktaydı.

5 çocuk annesi Fadile Okuyucu, depremde yaşadıkları korku ve endişeyi anlatırken, başkanın Hatay’a geleceğini duyduklarında ailecek sevinçlerinin tarif edilemez olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan’ın depremzedeleri ziyaret etmesi ve onlara yardım elini uzatması, aile için umut olmuştu. Fadile Okuyucu, Başkan Erdoğan’ın verdiği sözleri tutması ve yardımları eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi nedeniyle minnettarlığını dile getirdi.

Yeni evlerine taşınan aile, geniş ve ferah bir ortamda yaşamaya başladıkları için mutlu ve huzurluydular. Çocuklarının da sevincine ortak olan Fadile Okuyucu, artık geçici barınma alanlarındaki çadır ve konteynerlerde kalmak zorunda olmadıkları için şükrettiklerini belirtti. Yeni evlerinin güneş alması ve rahat bir yaşam alanı sunması, ailenin moralini yükseltmiş ve yeniden hayata tutunmalarını sağlamıştı.

Okuyucu Ailesi’nin yaşadıkları bu mutlu gelişmeler, depremzedelere umut olacak nitelikteydi. Başkan Erdoğan’ın ve devletin yürüttüğü destek ve yardım faaliyetleri, acil durumlarda hızla harekete geçerek mağdurlara yardım eli uzatmayı amaçlıyordu. Hatay gibi depremlerin sıkça yaşandığı bölgelerde, devletin hızlı ve etkili müdahaleleri, felaket sonrası yaşanan acıları bir nebze olsun hafifletmekte ve mağdurlara yeni bir başlangıç imkanı sunmaktaydı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Depremzedelere Ev Müjdesi: Başkan Erdoğan’a Teşekkürler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin