1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’da Salça Kazanında Patlama: Salça Yapan Kadınların Şok Anları Kamerada!

Hatay’da Salça Kazanında Patlama: Salça Yapan Kadınların Şok Anları Kamerada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay ilinde bir salça fabrikasında meydana gelen patlama, yaşanan dramatik anların kameraya yansımasıyla gündeme geldi. 12 Ağustos 2024 tarihinde, Antakya ilçesinde bulunan fabrikada çalışan kadınların, salça yapımı sırasında kazanın patlaması sonucu büyük bir panik yaşadığı görüldü.

Olayın nasıl gerçekleştiği henüz net olarak belirlenemese de, elim kazada 5 işçinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı. Patlamanın, fabrikanın salça üretimi sırasında kullanılan kazanın aşırı ısınmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor. Yetkililer, yaşanan patlamanın ardından hemen bölgeye ambulans ve itfaiye ekiplerini sevk etti.

Patlamanın etkisiyle fabrikada bulunan malzemelerin ve yapıların büyük hasar gördüğü gözlendi. Yangın çıkmaması ise büyük bir felaketin önlenmesini sağladı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kontrol altına aldıkları yangını söndürerek diğer bölümlere sıçramasını engelledi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, patlama sesi tüm ilçede duyulurken, çevrede bulunan vatandaşlar da paniğe kapıldı. Kazada yaralanan işçilere ise çevredekilerin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Sağlık durumlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

Fabrika yetkilileri ise, patlamanın detaylarıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındılar. Konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve patlamanın neden kaynaklandığının araştırıldığı belirtildi. Fabrikada alınan güvenlik önlemlerinin ve işçilerin eğitim durumlarının da gözden geçirileceği ifade edildi.

Hatay ilinde yaşanan bu üzücü olay, yeniden güvenlik konusunun gündeme gelmesine sebep oldu. Fabrikalarda çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği için alınması gereken tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, benzer kazaların yaşanmaması için önleyici tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanması gerektiği üzerinde duruldu. Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması ve işçilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Salça Kazanında Patlama: Salça Yapan Kadınların Şok Anları Kamerada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin