1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatipler Mahallesi’nde Korkutan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Hatipler Mahallesi’nde Korkutan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın, Hatipler Mahallesi Mezarlığı ve etrafındaki ormanlık alanda başladı. Alevler, orman, itfaiye ve jandarma ekipleri yanı sıra mahalle sakinlerini de alarma geçirdi.

Mahalle sakinleri, dumanları fark eder etmez traktörlerinin arkasına ilaç makinesi, su tankeri ve tarım aletlerini takarak ekipleri beklemeden müdahalede bulundular ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangının fazla zarar vermesini engellediler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Side Jandarma Karakolu, Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler ile Fen İşleri ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın tarım arazileri ve yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı. Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ederken, Orman İşletmesi’ne ait arazözlerin nöbette kalacağı bildirildi.

Yangının mezarlık önündeki yoldan başladığı belirtilirken, yoldan geçen bir kişinin attığı izmarit nedeniyle çıkmış olabileceği bildirildi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, yangının yayılmasında rüzgarın yanı sıra sulama kanalına atılan çöp ve çevresinde oluşan çalılıkların da etkili olduğunu belirttiler ve DSİ’nin kanal ve çevreyi temizlemediğini dile getirdiler.

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden, aynı zamanda Hatipler Mahallesi’nden olan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, “Burada sanırım bu yıl çıkan 3’üncü yangın. Ekiplerin yanında köylüler cansiparane çalışarak yangının daha da büyümesini engellediler. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Yangın için çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Lütfen şu süreçte ateş yakmamaya dikkat edelim. Çöplerimizi, şişeleri ve özellikle sigara izmaritlerini dışarı atmayalım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatipler Mahallesi’nde Korkutan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin