1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hava Durumu: Meteoroloji’den son tahminler geldi!

Hava Durumu: Meteoroloji’den son tahminler geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji tarafından yapılan duyuruya göre, ülke genelinin parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgeleri ile bazı çevrelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre ise, ülkemizin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı ve Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde ise yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın yurdun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden esmesi beklenirken, diğer yerlerde batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneybatısında ise kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre, yağışların kuvvetli olabileceği Anadolu’nun bazı bölgelerinde ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Meteoroloji, Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için Sarı Kodlu uyarıda bulunurken, farklı bölgelerde de hava durumu tahminleri yapıldı. Hava durumu şu şekilde:

**Marmara Bölgesi:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

**Edirne:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın aralıklı sağanak yağışlı.

**İstanbul:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece ve yarın öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

**Kırklareli:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde yağışlı.

**Ege Bölgesi:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağışlı olacak.

**A. Karahisar:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğleden sonra yağışlı.

**Denizli:** Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın öğleden sonra yağışlı.

**İzmir:** Parçalı ve az bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yağışlı.

**Manisa:** Parçalı ve az bulutlu, yarın sabah saatlerinden sonra yağışlı.

**Akdeniz Bölgesi:** Parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

**Adana:** Parçalı ve yer yer bulutlu, yarın öğleden sonra kuzey kesimlerde yağışlı.

**Antalya:** Parçalı ve az bulutlu, yarın öğleden sonra iç kesimlerde yağışlı.

Denizlerde ise Batı Akdeniz’de fırtına, Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz’de hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak, batı kesimlerde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Dalga ve rüzgar durumları da belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hava Durumu: Meteoroloji’den son tahminler geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin