Kübra Denizci Keskin, Bursa‘da doğar; kendisinden dört yaş küçük bir kardeşi vardır. Keyifli bir çocukluk geçirir. Ancak hayatı 16 yaşında bir yüksekten düşme sonucu omurilik zedelenmesi ve boyun kırılmasıyla değişir. Omurilik zedelenmesi sonucunda kollarını kullanmakta zorlanır ve fizik tedavi süreci başlar. Bir buçuk yıl boyunca Ankara GATA ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi görür. Kök hücre ameliyatları ve farklı tedavi yöntemleri sayesinde kollarını kullanabilir hale gelir ve tekerlekli sandalye kullanmaya başlar. Bu süreç, ona ralli yarışları, motor sporları ve FIA Engelliler Komisyonu’nda görev alma fırsatı sunar.
Kübra Denizci, liseyi açık liseden bitirir ve Uludağ Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanır. Aynı dönemde Mudanya Belediyesi’nde çalışmaya başlar. 19 yaşında olan Kübra, şu an Osmangazi Belediyesi’nde 12 yıldır belediye meclis üyesidir ve Bilgi Üniversitesi’nde MBA yapmıştır. Ayrıca, psikoloji eğitimi almış ve klinik psikolog olmuştur.
Ralli tutkusu küçük yaşlardan beri olan Kübra, tekerlekli sandalye kullandığı dönemde bile bu tutkusundan vazgeçmez. Federasyonlara başvurarak özel tertibatlı araçlarla yarışabileceğini öğrenir ve 2018 yılından başlayarak Avrupa ve Türkiye’deki ralli yarışlarına katılır. Aynı zamanda Dünya Otomobil Federasyonu Engelliler Komisyonu’nda görev alır.
Kübra’nın Avrupa’da yarıştığı ralli şampiyonasında üstün başarılar elde ettiği belirtilir. Aynı zamanda evlilik hayatı hakkında da detaylar verilir. Ahmet Keskin ile tanışması ve evlenme teklifi anılarından bahsedilir. Kübra, evlenme kararını alırken çektiği zorlukları ve nasıl karar verdiğini anlatır.
Kübra’nın destekçileri arasında Hypco’nun CEO’su Hatice Tulum’un önemli bir yeri olduğu vurgulanır. Kübra’nın sponsoru olan Hypco, ona başarılarından önce destek verdiği için önemli bir noktadır. Kübra, rallide engelli bir kadın pilot olarak yer aldığını ve motor sporlarında engelli kategorisi olmadığını belirtir. Ancak, kendisinin ve diğer engellilerin eşit şartlarda yarıştığını vurgular.
Kübra’nın Roma’da FIA rallisinde yarışarak dünya çapında tanınması ve başarısı anlatılır. Kübra, engellilerin de eşit şartlarda başarılı olabileceğini göstererek, insanların engelleri fark edip kaldırmaları gerektiğini savunur. Son olarak, Kübra’nın psikoloji alanındaki çalışmaları ve engellilere destek olma isteği üzerinde durulur.