1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hayvan Hakları Davasında Şoke Eden Gelişme: Kedi Camdan Atıldı, Sanık Sadece Tekme Attım Diyor!

Hayvan Hakları Davasında Şoke Eden Gelişme: Kedi Camdan Atıldı, Sanık Sadece Tekme Attım Diyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kedinin sahibi Fatma Aydın ile sanık Elanur Pilici, avukatları ve hayvan hakları savunucuları hazır bulundu. Sanık Pilici, kediye sadece tekme attığını, onu camdan atmadığını belirterek savunma yaptı. Kendisine ait apartmanın yanında bulunan köpekleri beslediğini söyleyen Pilici, olayın yaşandığı tarihlerde psikolojik sorunlar yaşadığını ve bu nedenle kediye vurduğunu itiraf etti. Mahkeme, Pilici’yi “bir ev hayvanını veya evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan suçlu buldu ve 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın ardından duruşma salonunda bulunan bir hayvansever bayıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Şirine isimli kedinin Elanur Pilici tarafından dördüncü katın camından atıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Sanık Pilici, olay sırasında kediye sinirlendiğini ancak tekme ve atma eylemi yapmadığını öne sürdü. Tanık ifadesinde, misafir olarak bulunduğu evde kedinin yanlarında kaldığını ve sabah karşı olayın gerçekleştiğini anlattı. Pilici’nin balkona geçerek saksıları devirdiğini belirten tanık, kedinin eve geri döndüğünde sanığın onu tekmelediğini ve 4. kattan aşağı attığını ifade etti. Kedi, veterinere götürüldüğünde iç kanama geçirmişti.

İddianame ve tanık ifadelerine göre, sanık Pilici’nin üzerine atılı suçları işlediği belirtilerek cezalandırılması istendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde de sanığın kedinin üzerine yürüyerek tekme attığı tespit edildi. Mahkeme, bu delillere dayanarak sanığı suçlu buldu ve ceza verdi.

Yaşanan olay, hayvan hakları savunucuları arasında büyük tepki çekerken, duruşma salonunda yaşanan bayılma olayı da duygu dolu anlara sahne oldu. Sanık Pilici, hapis cezasının ardından hayvanlara yönelik şiddetin cezalandırılması konusunda bir farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bu tür olayların tekrarlanmaması ve hayvanların korunması adına toplumsal bilincin artması gerektiğini vurguladı. Hayvan hakları savunucuları ise, bu tür suçların sıkı bir şekilde takip edilerek adaletin sağlanmasını talep etti. Kararın ardından, hayvanseverler kedinin sağlık durumu hakkında bilgi alarak desteklerini sunmaya devam ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hayvan Hakları Davasında Şoke Eden Gelişme: Kedi Camdan Atıldı, Sanık Sadece Tekme Attım Diyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin