1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de Çok Sayıda İsimle Buluşuyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de Çok Sayıda İsimle Buluşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti kapsamında çeşitli toplantılara katılacak ve önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirecek. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, Şimşek’in yanında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da olacak ve ABD temaslarına bugün itibariyle başlayacak. Şimşek, programı kapsamında resmi etkinliklere ve yatırımcı toplantılarına katılacak ve yaklaşık 50 toplantıya iştirak edecek.

İki gün sürecek G20 toplantılarının ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına katılacak olan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb ile de görüşecek. Ayrıca diğer G20 ülkelerinden mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek olan Bakan Şimşek, çok taraflı kalkınma bankalarının başkan ve üst düzey yöneticileriyle de toplantılar yapacak.

Şimşek, IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacak. Ayrıca ABD temasları kapsamında önde gelen yatırım bankalarıyla da görüşmeler gerçekleştirecek olan Şimşek, BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutcshe Bank, Standard Chartered, Barclays gibi büyük yatırım bankalarıyla geniş katılımlı yatırımcı seminerlerinde sunum yapacak.

Düşünce kuruluşlarıyla da toplantılar yapacak olan Bakan Şimşek, Brookings Enstitüsü’nde Türkiye ekonomisine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirecek. Ayrıca Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü gibi kuruluşlarda Türkiye’yi yakından takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle buluşarak görüş alışverişinde bulunacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD ziyareti, Türkiye’nin uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanındaki önemli temaslara sahne olacak. Şimşek, çeşitli uluslararası kuruluşlar, yatırım bankaları ve düşünce kuruluşlarıyla gerçekleştireceği toplantılarla, Türkiye’nin ekonomik durumu ve uluslararası ilişkilerini değerlendirecek ve geleceğe yönelik adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunacak. Bu ziyaret, Türkiye’nin uluslararası platformda daha fazla görünürlük kazanmasına ve dış ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de Çok Sayıda İsimle Buluşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin