1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Büyüme Rakamları Açıklandı!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Büyüme Rakamları Açıklandı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son büyüme rakamları hakkında bilgi verdi. Türkiye ekonomisi, TÜİK verilerine göre, ikinci çeyrekte yıllık bazda %2,5 ve çeyreklik bazda %0,1 büyüme kaydetti. Şimşek, ekonomi politikalarının talep üzerindeki büyüme etkisini sınırladığını belirtti.

Bakan Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırılganlıkların azaldığını vurgulayarak zorlu dönemi geride bıraktıklarını ifade etti. Büyümede dengeleme sürecine girildiğini, cari açığın azaldığını, risk priminin düştüğünü, dış kaynak girişlerinin arttığını, rezervlerin iyileştiğini ve enflasyonla mücadelenin başladığını belirtti. İkinci çeyrek büyüme verilerine göre, iç talebin büyümeye katkısının 1,2 puan azalırken, net dış talebin pozitif katkısının 1,3 puan olduğunu açıkladı. İşsizlik oranının %8,8 seviyesinde sabit kaldığı ikinci çeyrekte, istihdamın ise bir önceki çeyreğe göre 205 bin kişi arttığını belirtti.

Makroekonomik istikrarın güçlendiğini ve küresel koşulların da destekleyici olduğunu belirten Şimşek, dezenflasyonun büyüme üzerindeki olumlu etkilerini beklediklerini ifade etti. Güven ve istikrar ortamının iyileşmesini sağlayacak Orta Vadeli Programlarını paylaşacaklarını da sözlerine ekledi. Kalıcı fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme için vatandaşların refahını artırmayı hedefleyen politikaları kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Büyüme verileri ve ekonomik göstergelerin geleceğe yönelik umut verici olduğunu aktaran Şimşek, önümüzdeki dönemde de benzer politikaları kararlılıkla uygulayacaklarını belirtti. Türkiye’nin ekonomik istikrarının sürdürülmesi ve büyümenin devam ettirilmesi için hükümetin aldığı tedbirlerin önemine değinen Bakan Şimşek, vatandaşların refah seviyesini yükseltmeye odaklanacaklarını ve ekonomik olarak daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarının süreceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Büyüme Rakamları Açıklandı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin