1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyon Düşecek, Yatırımcılar Güveniyor!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyon Düşecek, Yatırımcılar Güveniyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program’ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP’nin “güçlü ve güvenilir” bir çerçeveye sahip olduğunu belirtti. Programın temel amaçlarının fiyat istikrarının sağlanması, rekabetçilik ile verimliliğin artırılması ve yapısal reformlar olduğunu anlattı.

Kısa vade en önemli zorluğun yüksek enflasyon olduğunu belirten Şimşek, “Maliye politikasıyla merkez bankasının enflasyonla mücadele çabalarını desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Ayrıca Türkiye’de geçen yıl meydana gelen depremlerin bütçede büyük bir açığa neden olduğunu anımsatan Şimşek, açığın azaltılmasına yönelik önemli tedbirler aldıklarını kaydetti.

Şimşek, Türkiye’nin ana ticaret ortaklarının büyüme beklentilerindeki iyileşmenin dış talebi destekleyeceğini belirtti. Aylık enflasyonun yavaşladığını ve yıllık enflasyonun ise bu yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağını kaydetti. Türk varlıklarına yoğun bir ilginin olduğunu belirten Şimşek, önemli bir değişimin yatırımcıların Türkiye’ye bakış açısında yaşandığını vurguladı.

Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmadığına işaret eden Şimşek, bunun program sonuçlarını almak için siyasi istikrara olanak sağlayacağını belirtti. Türkiye’nin emsal ülkelerle karşılaştırıldığında uzun vadede avantajları olduğunu dile getiren Şimşek, Yeşil dönüşümün Türkiye’nin en büyük önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak karbondan arındırma hedefine yönelik yatırımların devam edeceği bilgisini verdi.

Son olarak, Şimşek, Türkiye ekonomisinin dayanıklı olduğunu belirterek, ülkede canlı bir özel sektör ve güçlü girişimcilik kültürü bulunduğunu vurguladı. Küresel borçluluğun büyümeyi etkilediğini ancak Türkiye’nin borç seviyesinin gelişmekte olan ülke ortalamasına kıyasla düşük olduğunu belirtti. Jeostratejik rekabet ve jeopolitik gerginliklerin parçalanmaya neden olduğunu kaydeden Şimşek, Türkiye’nin bu durumu avantajına çevirebilecek pozisyonda olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyon Düşecek, Yatırımcılar Güveniyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin