1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yenilikçi Ekonomi ve Dönüşüm Programı’nda Türkiye’nin Hedeflerini Anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yenilikçi Ekonomi ve Dönüşüm Programı’nda Türkiye’nin Hedeflerini Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İslam Kalkınma Bankası’nın (İKB) 50. yıl dönümü nedeniyle Riyad’da düzenlenen İKB Yıllık Toplantıları sırasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Guvernörler Diyaloğu-Türkiye” oturumunda konuşma yaptı. Türkiye’de enflasyonla mücadeleyi desteklemek adına güvenilir bir mali çerçeve oluşturduklarını, kamu maliyesinin depreme rağmen iyiye gittiğini belirtti. Türkiye’nin kamu borç stokunun milli gelire oranının gelişmekte olan piyasalar ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Şimşek, mali disiplinin Orta Vadeli Programı’nın kilit bir unsurunu oluşturduğunu açıkladı.

Şimşek, Türkiye’nin geniş kapsamlı bir yapısal reform gündemine sahip olduğunu ifade etti. Bu reform programının verimliliği arttırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve potansiyel büyümeyi artırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, programın güçlü ve sürdürülebilir olduğunu ve yatırımcıların programa güçlü ilgi gösterdiğini söyledi.

Bakan Şimşek, programın henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, programın etkisini görmek için zamana ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Cari işlemler açığının azalmaya başladığını ve işsizlik oranının son on yılın en düşük seviyesinde olduğunu söyledi. Yatırımcıların tepkilerinin olumlu olduğunu belirten Şimşek, kredi notu görünümlerinin negatiften pozitife dönmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin küresel ticaretteki bölünmeden faydalandığını ve yeni ticaret eğilimlerinden yararlandığını söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle ticari ilişkilerinin yanı sıra yeşil ekonomi ve enerji dönüşümünde attığı adımlara da değindi. Şimşek, Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltarak cari açığı düşürebileceğini ve yeşil dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin turizm potansiyeline de değindi ve hedeflenen turist sayısının arttığını belirtti. Son olarak, küresel finansal genişlemenin Türkiye gibi ülkeler için yatırım çekme potansiyelini artırabileceğini ve küresel koşulların gevşemesinin gelişmekte olan ekonomilere destek olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yenilikçi Ekonomi ve Dönüşüm Programı’nda Türkiye’nin Hedeflerini Anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin