1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Katar Ziyareti Türk Ekonomisine Neler Getirecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Katar Ziyareti Türk Ekonomisine Neler Getirecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sıcak para turunun ilk durağı olan Katar’da devlet yetkilileri ve yatırımcılarla bir araya geldi. Başkent Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştü. Daha sonra Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ele aldı. Ayrıca Doha’daki bir otelde Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Invest in Türkiye” programı kapsamında yatırımcılarla bir araya geldi.

Şimşek’in yanı sıra Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, Türk ve Katarlı yatırımcılar ve iş insanları programda yer aldılar. Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve doğrudan yatırımları artırma stratejilerini anlattı. Türkiye’nin ekonomik reform sürecinde elde ettiği ilerlemeleri ve gelecek dönemdeki önceliklerini paylaştı.

Şimşek, Katarlı iş insanları ve yatırımcılara, Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program’daki hedef ve reform hazırlıklarını anlattı. Şimşek, Türkiye’de uygulanan istikrar ve reform programını detaylı bir şekilde aktardı. Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü, güçlü büyüme performansı ve gelişen altyapısını vurguladı ve Katarlı iş insanlarına Türkiye’ye yapacakları yatırımların uzun vadede olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Makroekonomik istikrarın pekişmesiyle birlikte Katar’da da yatırımların artmasını beklediğini ifade eden Şimşek, yatırımcı ilgisinin artmasının Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Daha önceki yıllara kıyasla Türkiye’ye olan ilginin artması Bakan Şimşek’i sevindirdiğini belirtti.

Şimşek’in Kuveyt ziyaretinin ardından yurda döneceği belirtildi. Kuveyt ziyaretinde Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek. Kuveyt’te gerçekleştirilecek yatırımcı toplantısının ardından Türkiye’ye dönüş yapacak olan Bakan Şimşek’in gezisinin amacı Türkiye ile Katar ve Kuveyt arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Katar Ziyareti Türk Ekonomisine Neler Getirecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin