1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dezenflasyon Önceliğimiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dezenflasyon Önceliğimiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program toplantısı sonrasında yapılan soru-cevap bölümünde konuşma yaptı. Şimşek’in konuşmasında vurgulanan bazı önemli noktalar şunlardı: Kısa vadede önceliklerinin dezenflasyon ve fiyat istikrarı olduğunu belirterek, bu olmadan sürdürülebilir yüksek büyümenin sağlanamayacağını ifade etti. Dezenflasyonun artmasıyla birlikte Türkiye’nin büyüme oranlarının da yükseleceğini söyledi. Kalıcı refah artışı için enflasyonun düşük seviyelere indirilip orada tutularak fiyat istikrarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, rantın vergilendirilmesi konusundaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

2025 yılında bütçe açığını azaltacaklarını ve bunun dezenflasyona güçlü destek olacağını belirten Şimşek, vergide adaleti sağlamak adına bazı istisnaların gözden geçirilmesi için çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Şimşek’in açıklamalarına göre, Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürebilmesi ve kalıcı refah artışı sağlayabilmesi için dezenflasyon ve fiyat istikrarının önemli olduğu anlaşılıyor.

Bakan Şimşek, gelecek dönemde vergi adaletine ve gelir dağılımına yönelik önemli adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, bütçe açığının azaltılmasının dezenflasyona olumlu katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Türkiye ekonomisinin istikrarını ve büyüme potansiyelini koruyabilmek için dezenflasyonun sağlanması gerektiği üzerinde durdu.

Mehmet Şimşek’in 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program toplantısındaki açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla, hükümetin ekonomik politikaları doğrultusunda dezenflasyon ve fiyat istikrarına büyük önem verdiği görülüyor. Bu doğrultuda, vergi politikalarında adaletin ve gelir dağılımının sağlanması için çeşitli adımlar atılacağı öngörülüyor. Bütçe açığının azaltılması ile dezenflasyonun artması beklenirken, Türkiye’nin ekonomik büyüme potansiyelinin korunması ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için çalışmaların devam edeceği anlaşılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dezenflasyon Önceliğimiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin