1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Enflasyon 2026’nın Sonunda Tek Haneye Düşecek”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Enflasyon 2026’nın Sonunda Tek Haneye Düşecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de düzenlenen bir etkinlikte enflasyonun 2026’nın sonunda tek haneye düşmesini öngördüklerini belirtti. Şimşek, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin detaylı bir sunum yaparken, enflasyonun uygulanan programa yanıt verdiğini vurguladı. Ayrıca Şimşek, “2026’nın sonunda enflasyonun tek hanelere düşmesini öngörüyoruz. Enflasyon, uyguladığımız programa yanıt veriyor” dedi.

Enflasyonun paz etkisinin ötesinde düşüş kaydedeceğini belirten Şimşek, para politikasının gecikmeli etkisinin devreye girdiğini ifade etti. Şimşek, ayrıca cari açıktaki daralmaya da işaret ederek, “Petrol ve doğal gaz üretimindeki artış, enerji dönüşümü ve aktif sanayi politikalarıyla cari dengedeki iyileşmeyi kalıcı hale getiriyoruz. Bu sayede hem rezerv birikimine katkı sağlayacak hem de dış borcun milli gelire oranını düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

ABD’de düzenlenen etkinlikte yapılan açıklamalara göre, ABD’nin vergi kesintileri nedeniyle daha büyük bir bütçe açığına sahip olacağının öngörüldüğüne dikkat çeken Şimşek, bu durumun gelişmekte olan piyasalara hizmet etmeyeceğini belirterek, ticari ayrışmaların Türkiye’yi de etkileyebileceğini söyledi.

Bakan Şimşek ayrıca, Gümrük Birliği’nin hizmetler, kamu alımları ve tarımı da kapsayacak şekilde güncellenmesinin ticaret hacmini uzun vadede iki katına çıkarabileceğine değinerek, “Herkes bundan faydalanabilir ancak siyaset buna engel oluyor” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Enflasyon 2026’nın Sonunda Tek Haneye Düşecek”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin