1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması: Tek Hanelere Düşebilir!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması: Tek Hanelere Düşebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü’nde gerçekleştirilen bir etkinlikte Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Şimşek, Türkiye ekonomisinde kaydedilen ilerlemeleri ve enflasyonla ilgili öngörülerini paylaştı. Bakan Şimşek’e göre enflasyonun 2026’nın sonunda tek haneye düşmesi bekleniyor ve enflasyonun uygulanan programa yanıt verdiğini belirtti.

Bakan Şimşek, enflasyonun düşeceğine dair iyimser bir tablo çizerek para politikasının etkisinin arttığını ve dezenflasyon sürecinin hızlanacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin güçlü büyümesini sürdürebilmesi için fiyat istikrarının önemli olduğunu vurguladı. Bakan Şimşek, ülkenin yatırım konusundaki avantajlarına da dikkat çekerek Türkiye’nin büyük bir ekonomi olduğunu ve yapısal reformlara hız kazandırılması gerektiğini belirtti.

Şimşek, Türkiye’nin katma değer zincirinde yukarıya çıkamamasının nedenini ele alarak ülkenin orta yüksek ve yüksek katma değerli ürünler üretmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye’nin terör saldırılarıyla ilgili olarak PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve bazı çevrelerin birlik ve barış istemediğini söyledi.

BRICS’e katılma süreci ile ilgili bir soruya cevap veren Bakan Şimşek, BRICS’in Avrupa Birliği gibi daha yapısal bir platform olmadığını belirtti. Türkiye’nin AB ile ilişkilerine vurgu yaparak Türkiye’nin AB için bir kazanım olduğunu ancak Avrupa siyasi çevrelerinin Türkiye’nin strategic derinlik ve perspektifini göz ardı ettiğini ifade etti. Bu durumun Türkiye’nin AB ile daha derin bir entegrasyon yaşamasını engellediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması: Tek Hanelere Düşebilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin