1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Yeni İhraç Takvimi Açıklandı: İşte Detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Yeni İhraç Takvimi Açıklandı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği takvime göre, 16 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek olan ihalede 2 yıl (693 gün) vadeli ve 6 ayda bir yüzde 18 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecektir. İlk ihalede bu tahvilin yeniden satışı gerçekleştirilecektir. İkinci ihalede ise 3 yıl (1064 gün) vadeli ve 6 ayda bir yüzde 1,5 reel kupon ödemeli, TÜFE’ye endeksli devlet tahvili yeniden piyasaya sürülecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapacağı ihalede, sabit kuponlu devlet tahvilleri ile TÜFE’ye endeksli devlet tahvilleri yeniden satılacaktır. Sabit kuponlu tahvil, 2 yıl vadeli olup, 6 ayda bir yatırımcılara yüzde 18 kupon ödemesi yapacaktır. Diğer bir seçenek olan TÜFE’ye endeksli tahvil ise 3 yıl vadeli olup, 6 ayda bir yüzde 1,5 reel kupon ödemesi yapacak ve enflasyona endeksli olacaktır.

Yatırımcılar, 16 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek olan ihalede bu devlet tahvillerine teklif verebileceklerdir. Sabit kuponlu tahvilin vadesi 2 yıl (693 gün) olarak belirlenmiştir ve yıllık yüzde 18 kupon ödemesi yapacaktır. Diğer bir seçenek olan TÜFE’ye endeksli tahvil ise 3 yıl (1064 gün) vadeli olacak ve 6 ayda bir yüzde 1,5 reel kupon ödemesi gerçekleştirecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği ihalede, sabit kuponlu devlet tahvilleri ile TÜFE’ye endeksli devlet tahvilleri yeniden ihraç edilecektir. Sabit kuponlu tahvilin vadesi 2 yıl olarak belirlenmiş olup, 6 ayda bir yüzde 18 kupon ödemesi yapılacaktır. Diğer bir seçenek olan TÜFE’ye endeksli devlet tahvili ise 3 yıl vadeli ve 6 ayda bir yüzde 1,5 reel kupon ödemesi yapacak şekilde ihraç edilecektir.

Yatırımcılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği ihale tarihinde sabit kuponlu ve TÜFE’ye endeksli devlet tahvillerine teklif verebileceklerdir. Sabit kuponlu tahvilin vadesi 2 yıl olup, 6 ayda bir yatırımcılara yüzde 18 kupon ödemesi yapılacaktır. TÜFE’ye endeksli tahvil ise 3 yıl vadeli olacak ve 6 ayda bir yüzde 1,5 reel kupon ödemesi gerçekleştirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Yeni İhraç Takvimi Açıklandı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin