1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. HDP Milletvekiline 100 bin TL tazminat! AYM’den flaş karar!

HDP Milletvekiline 100 bin TL tazminat! AYM’den flaş karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınması sonrasında Diyarbakır’da 15 gün süreyle eylemlere yasak getirildi. Ancak 20 Ağustos 2019 tarihinde dönemin HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki HDP milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde yapacakları basın açıklamasına izin verilmedi ve kolluk kuvvetleri müdahalede bulundu.

Kolluk kuvvetleri tarafından müdahaleye maruz kalan Gülüstan Kılıç Koçyiğit, aldığı adli muayene sonucunda boyun ve sırtında yara ve şişlikler tespit edildi. Bu durum üzerine Koçyiğit, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunarak soruşturma başlatılmasını talep etti. Ancak yapılan incelemenin ardından başsavcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Koçyiğit’in itirazı da reddedildi.

Bu olaylar üzerine Koçyiğit, kişisel haklarının ihlal edildiğini düşünerek Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Mahkeme, kötü muamele yasağının ihlal edildiğine karar vererek Koçyiğit’e 100 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Milletvekiline 100 bin TL tazminat! AYM’den flaş karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin